Avfallet i../En HERRE, En Ande, En tro, Ett dop,……

 

Det talas mycket om enhet idag, och man går vilse i enhetens korridorer. Vad Guds församling är och vilka det är som är Guds barn tycks det råda okunskap om. Därför vill jag skriva följande och ber dig gå in i texten och se vad som står:

1.*Det byggs ett heligt tempel Här på en syndfull jord. Det bär Guds egen stämpel, Dess mönster är Guds Ord. Och Frälsarens försoning Det är den grund som bär, och denna Herrens boning Det Guds församling är.

2. Gud sina vittnen sänder Med evangelii ord, Och ifrån alla länder Han kallar ut sin hjord. Ett rike utav präster, Guds egen sannings tolk, Men främlingar och gäster  Bland alla  jordens folk.

3. O, underbara enhet: En enda Kristi kropp Och uti hjärtats renhet En Ande och ett hopp. En Herre vi åkalla En tro, Ett dop det är, Och i och över alla En Gud och Fader kär.

4. O, helga Guds församling, Du Jesu kära brud, I världen blott en främling, Men dyrbar inför Gud, Se uppåt, bed och vaka, Din Brudgum väntar dig, Snart kommer han tillbaka Att hämta dig till sig.*/PO

Ser du? Vi är präster, Vi är Guds folk, vi som tror, vi är skickade att berätta, som lärjungar som lärt Guds ord. Vi är Guds församling,(vi borde vara) enade.

Är vi det i ekumeniken??? som vill katolicism? och som splittrar? med villoläror och falska profeter och ett annat evangelium???Nej.   

Den som tror på En Fader, En Ande, Ett Dop är med i Guds församling, den som förstår vad Jesus säger i Joh 17.  Lyssna till den helige Ande.  Vi borde vara enade…  /Maria 

2 thoughts on “Avfallet i../En HERRE, En Ande, En tro, Ett dop,……

  1. HEJ Jag tror inte man förstår hur det var på Jesu tid. Om man tänker på kärleken och vad de byggde upp, av kärlek i kärlek till Jesus och GudsOrdet
    Jag tror inte man fattar VAD en apostolisk församling är eller borde vara eller VAD Guds församling är.
    UE tycks inte förstå heller, och inte påven—han tror han är Gud? Jag tror inte enheten finns i Rom, men kanske andra tror det. Jag tror bara på Jesus. Tack för din tanke-bra som vanligt. /Maria

  2. Kanske man kan se det så: Den Helige Ande skapar enhet och fred, stödjer och upprättar de kristna. Som i Apostlagärningarna. I Andens enhet växte den kristna församlingen snabbt.

    Det är precis vad UE tycker ekumeniken är idag – Den Helige Andes verk. Ekumeniken är inget nytt fenomen i kristenheten. Det har ju varit Katolska kyrkans sätt att lösa lärofrågor i historien. “De separerade bröderna återvänder i till Moderkyrkan Rom från alla väderstreck.” Det är ett slags återvändande från “kyrkolandsflykten sedan Reformationen. Enheten finns i Rom.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.