Avfallet i../Emerging Church/Vakna Sverige/ D W

Saxat från bloggen Vakna Sverige:

Det finns tack och lov människor som ännu håller sig till Herren och Bibeln. Lyssna till vad denne profetröst säger om Emerging Church. Ja, med tanke på bland annat Rick Warrens koppling till Emerging Church och med Warrens inflytande och påverkan på många församlingar så lyssna nu till Wilkerson.

Emerging Church är korslöst. Det är ett förvanskat evangelium utan kraft till frälsning då de predikar en annan Jesus. Ungefär på samma sätt som New Age:s Jesus, men Emerging Church:s Jesus är mer likt den äkta Jesus, men på samma gång är det en avgrunds skillnad mellan den och Bibelns Jesus.

I sitt tal om Emerging Church läser Wilkerson dessa bibelverser:

Gal 1:6-9 Jag är förvånad över att ni så hastigt avfaller från honom som har kallat er genom Kristi nåd och vänder er till ett annat evangelium, fast det inte finns något annat. Däremot är det några som skapar förvirring bland er och vill förvränga Kristi evangelium. Men om det än vore vi själva eller en ängel från himlen som predikade evangelium för er i strid med vad vi har predikat, så skall han vara under förbannelse. Det vi redan har sagt säger jag nu än en gång: om någon predikar evangelium för er i strid med vad ni har tagit emot, så skall han vara under förbannelse.

http://www.vaknasverige.se/ Här kan du läsa hela artikeln och se video.

/Maria

6 thoughts on “Avfallet i../Emerging Church/Vakna Sverige/ D W

 1. Hej Madeleine, det är så hemskt att det kommer och ÄR sådana förvillelser och falskhet om Messias och hur Antikrist kommer att regera, men vem är vem är det många som inte vet, man får heller ingen undervisning om saken, men den som är troende måste läsa och be och prisa Herren för kunskap. Det är rena snurren och galenskaperna så den som är nyfrälst förstår inte om den inte får ledning av någon som är sann och och radikal.
  /Hälsn Maria

 2. Läste just detta ordet i morse, många predikar idag en antikristlig messias, de byter ut den sanna messias och predikar antikrist, men de vet inte om det själva. Sedan sätter de namnet Jesus på antikrist.en vägbanare då han ta plats på världscenen.

 3. När Jesus kommer tillbaka kommer det att ha skett så mycket vansinnigheter och det blir nog inte så många som han ska hämta hem, avfallet skulle ju bli stort.

  Tänk att en gång få komma hem till Gud och få lugn och ro, för evig tid, det är verkligen något alla borde kämpa för.

  Att vi blir avstängda från informationen i vårt dagliga liv- ja det är ju en självklarhet, det som kommer.
  Lämna mobilerna hemma, men jag hörde att de kan avlyssnas ändå. Så stora val har man inte i de tider som snart kommer.

  Jag är så tacksam att jag är frälst och många med mig, för vi har Guds ledning och beskydd.
  Jesus är med oss, hur det än kommer att bli här.
  /Maria

 4. (Av-evangelisera de evangelskt kristna)

  Det verkar som om fårorna blir allt tydligare i de två spåren på vägen från och till Kristus. Även de evangeliska församlingarna ska anpassas till de GLOBALA systemen vi tjatar om. Kom igen! Kolla upp informationen medan internet är öppet! Vi kommer inte ha en chans att verifiera alla de här programmen, när internet blir mainstream internet (och liknar Rapport och Aktuellt)! Det är nu möjligheten finns att lära känna tidsandan. Om några år har vi bara politiskt korrekta vinklar att välja mellan!

  Har Bibeln sagt att människor ska bygga Guds Rike i den sista tiden? Har Bibeln sagt att alla tårar ska torkas av människor, fattigdomen utrotas av FN och Gudsriket ska stå klart? Innan Jesus kommer?

  “När Människosonen kommer tillbaka, kommer det att finnas någon tro på jorden?” Vem sa dessa ord?

 5. Tack Janne för det du förmedlar.Inget förvånar mig..Det är för svårt att bry sig om korset och Jesu död och offer och frälsningen- det kommer att bli tabu att tala om detta.
  Att följa Jesus kommer att bli ett brott, fariséer och andra hycklare kommer att vilja döda den troende.Precis som förr.
  Aldrig aldrig att jag skulle gå med i något sådant,
  VAKNA Sveriges folk och se vad som händer!och stå upp för Jesus Kristus. Det är klart att man vill undvika korset- Jesus kräver ju något av oss- men alla vill inte ge det- sig själva för Jesus.
  /Maria

 6. Lyssnade på Wilkerson predikan

  Han säger bl.a.:
  Jag har varnat er för den nya världskyrkan länge, och nu kommer den. Emerging church-ledarna är smarta och välartikulerade och hävdar: “Vi gillar evangeliets klarhet, men med intrig kan man komma längre. Vi vill rädda världen och predikar en radikal och social Kristus. Vi kristna (och icke kristna) måste arbeta tillsammans för att utrota hungern och orättvisorna. Kyrkan är en i alla sina skepnader – en världskyrka som predikar samme Kristus i olika skepnader…Katolik och protestant, mystiker och pragmatist, renlärig och inklusiv. Vi vill synliggöra och etablera Guds Rike på jorden, med vilka medel som bjuds. Följ med i den stora rörelsen!”

  Wilkerson säger att Emerging church definierar om Jesus
  att bli en reflektion av människans tankar och ett sätt att undvika korset och den nya relationen med den Levande Jesus Kristus som vi möter i Bibeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.