Att vittna om Jesus/varför gör vi det….

thnk1.gif

Att vittna; varför gör man det? Att berätta om levande gemenskap; varför gör man det? Varför finns vi: Jesu efterföljare? Frågor kräver svar, och kanske du kan vilja läsa frågor och svar här på min sida som vittnar om Jesus.

Att vittna om Jesus är ingen fritidssyselsättning som vi förväntas göra då och då, någon gång när vi har tid över eller har lust att snacka litet. Nej, det är en Livsstil och ett måste; för att världen skall få höra om att det finns en Gud. Vi som är troende är kallade att peka på Jesus, peka på hans eviga kärlek till människan, han säger själv: Ni skall vara mina vittnen. Dessa ord står i Apg 1:8 och de orden följer den som älskar Jesus.

Om vi upplever frälsningen, så måste det synas. Då måste det höras. Vi kan inte gå genom livet som troende utan att tala om vad Jesus gjort för oss, och att vara tysta; det har aldrig Jesus bett oss att vara.

Idag är det väldigt mycket på det viset att församlingar håller sig ganska så tysta om Jesus. Hur kan världen där ute få veta något om Jesus och frälsningen då evangelium inte predikas? Låter svårt eller hur?

Eller är det bara för kyrkornas folk och församlingarna som Jesus finns? Nej. Evangelium skall nå ut till alla. Vilka är då alla? Alla är alla människor, naturligtvis.

Det finns då alltså de som går ut och verkligen berättar och vittnar, men de ses ofta som fanatiker, dårar. Det är en stor försumlighet av en troende människa att inte gå ut och berätta för släkt, vänner, okända, att Jesus lever idag. Vi kan inte be fram vittnesbörd, vi måst själva gå ut och vara levande vittnesbörd.

Vi kan inte be den helige Ande att vara vittnesbörd, men genom att den helige Ande är i oss kan vi få fram vårt budskap. Vi kan inte be Gud göra arbetet själv, Han har ju bett oss. Den helige Ande kan bara frälsa själar genom Ordet, och “tron kommer av att höra budskapet.” /Rom 10:17

Kristus dog för oss, han lever för att frälsa dyrbara människor, han är alltid nära sina vittnen. Amen. De är hans vänner, redskap för hans frälsande kraft, agenter och representanter på jorden för honom i härligheten. Vår motivation är att vara något för honom.

Vi som upplever kärleken från Gud varje dag, vet vad vi säger och vet vad vi gör, och en brinnande kristen gör det som den måste göra, av kärlek till Gud.

religion_11.gif

2 thoughts on “Att vittna om Jesus/varför gör vi det….

 1. Hej Kerstin
  Tack.
  Ja sannerligen, ser det inte ut så…. Det är ett fantastiskt verktyg. Och jag som avskydde datorer förr. Tänk om jag vetat detta…. ojoj.
  Ha en fin dag idag Kerstin. Kramar fr Maria

 2. Hej Maria.
  Det är så sant,missions”befallningen” lyder:Gå ut,gör alla folk till lärjungar!
  Herren har öppnat en dörr för dej,vännen!Internet!!
  Gud välsigne dej i ditt arbete för Herren.
  Kram Kerstin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.