Att vittna om Jesus/ “Gå ut…

dsc00132.JPG

“Om någon vill tjäna mig skall han följa mig, och där jag är kommer också min tjänare att vara. Om någon tjänar mig skall Fadern ära honom.” /Joh 12:26

Jesus talar om att tjäna honom, och Jesus talar om att följa. Vem vill följa? Och följa hela vägen?

Det är en fråga man måste ställa sig; vill jag följa Jesus hela vägen? Vill jag följa honom och stå för hans ord, även då människor kommer att hata mig för det jag säger?

Jag vill följa Jesus, inget kan stoppa mig att arbeta för att människor skall få höra hans ord och komma till insikt att han lever idag.Inget kan stoppa den elden som han tände i mig då han frälste mig. Det står i Guds Ord att man skall arbeta på sin frälsning och att man skall behålla den första kärleken..

Det betyder att vi skall komma ihåg vad vi upplevde i frälsningen och vad vi bestämde oss för då. Det betyder att vi INTE viker av från vägen, den väg som Jesus bett oss att gå. Att gå den väg han sagt och att arbeta med och för honom, det är det viktigaste uppdrag en människa kan få.

Det betyder att vi inte skäms för Guds Ord, att vi har det i hjärtat och att Jesu kärlek skall fylla oss till brädden. För att andra skall förstå och få möjlighet till ett nytt liv, får vi inte stagnera och börja slumra till. Det gäller att vara vaken och att lyssna till vad Gud säger till oss att vi ska göra. Då får andra människor möjlighet att få reda på att det finns en Gud i höjden, en som älskar oss och vakar över oss och att han vill bära våra bördor. Amen.

2 thoughts on “Att vittna om Jesus/ “Gå ut…

  1. Hej Micke. Var välsignad i det arbete du/ni gör för Gud, han behöver alla som står upp för hans namn. Jesus lever.
    /Maria

  2. Det är vår skyldighet, ja, plikt att så små frön i guds namn, så att han kan skörda nya själar.
    Minns hur jag första gången satt där o nästan glömde av att säga att jag var kristen när en tjej frågade, sa att min fru var det, fann mig dock snabbt o meddelade att även jag var kristen lite stammande på något vis, men det var en underbar känsla att faktiskt stå för det man tror på!

    Vi måste så varje litet frö vi kan, så att gud kan skörda!!

    Gud välsigne dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.