Att vittna om Jesus

 jesus_070_small.jpg

Osäkerhet, självförnekelse, störd självbild, är det många som har, det hade jag också en gång. Men i Jesus blev jag fri. Fri att gå den vägen som han visade mig. När man tar emot och förstår innebörden av vad Jesus gjorde då han dog på ett kors, då blir man fri.

Paulus predikar såhär för athenarna:

*Han skapade världen och allt som finns i den. Eftersom han är himlens och jordens Herre, bor han inte i något tempel som är byggt av människor. Människor kan inte med händer tillfredsställa hans behov, för han har inga behov! Han ger liv och anda åt allt och fyller alla behov som finns. Han skapade alla folk från en enda människa och spred ut dem över hela jordens yta. Han bestämde människornas tider och stakade ut deras gränser.

Hans syfte med allt detta var att de skulle söka Gud, och kanske hitta vägen till honom och finna honom. Han är nämligen inte långt borta från någon av oss. För det är i honom vi lever och rör oss och existerar, alldeles som en av era egna poeter säger: “Vi är Guds barn.”

Om detta är sant så bör vi inte tänka oss Gud som en bildstod , som människor tillverkat av silver eller guld eller huggit ut i sten. Gud har haft överseende med människans tidigare okunnighet om detta, men nu vill han att alla ska lämna avgudarna och bara tillbe honom. Han har nämligen bestämt en dag, då han rättvist ska döma världen genom den människa han har utvalt. Och han har bevisat detta genom att låta honom uppstå från de döda.” //Apg 17:24-31

Jesus levde, dog och uppstod för oss alla. Gud skapade människan till sin avbild, men hur många vill ta till sig det. Det är alldeles för många människor som gör sig avgudar i stället för att titta på Gud. De avgudarna som människor har är många, för samhället ger oss olika saker att sätta vår lit till. Skönhetshetsen är enorm och bantningshysterin är fruktansvärd. Musiken förvillar ungdomars sinnen och filmerna förstör deras tankar…avguderi, ja…

Vi har levt tillräckligt länge på denna jorden och väldigt många människor har och får chansen att veta vem Gud är och vem Jesus är, men så få bryr sig.

“En natt talade Herren till Paulus i en syn och sa: “Var inte rädd! Fortsätt att tala, och var inte rädd! Ge inte upp! För jag är med dig, och inget kan skada dig. Många människor här tillhör mig.”

Tänker jag ge upp? Nej. Är jag rädd? Nej. Att tala om vem Jesus är och vikten av att ha en tro i denna världens tidsålder, det är det viktigaste för mig. Så det är bara att köra vidare…. Jesus lever ju.

*Bed om frälsning, bed om rening genom Jesu Kristi blod. Bed om kraft att följa honom, bed om heligt hjältemod.* /Lina Sandell-Berg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.