Att tänka på../Världen lockar och själen behöver räddas

 

Världen är ju ganska stor men personligen tycker jag att den krymper dag för dag, i mina ögon har den inte det innehåll som jag skulle rekommendera.  Skillnaden mot förr är att jag lärt mig se smutsen, och Jesus har lärt mig om världen och dess hemskheter. Andra vet också om hemskheter och ser dem, men de skakar av sig allt som de inte vill veta och sedan kryper de in i sin lilla bubbla.

*

I bibeln får vi veta att Gud har skapat jorden, och nu råkar vår värld finnas där i den globala byn och den  har spårat ur totalt. Jag vill visa dig bibelord om denna världen som vi lever i. Varsågod:

*

Ps 49:2  Hör detta, alla folk, lyssna, alla ni som lever i världen,  /Rikedom, stolthet, berömmelse, osäkerhet och meningslöshet. Det handlar psalmen om –varning för synden/

Ps 77:19 Din åska ljöd i virvelstormen, blixtar lyste upp världen, jorden darrade och bävade. /Jodå det kommer att dundra och skaka…………

Ps 89:12 Din är himlen, din är också jorden. Du har grundat världen och allt som finns i den. /Gud är skaparen/

Ps 90:2 Innan bergen blev till och du skapade jorden och världen, ja, från evighet till evighet är du, Gud. /Alla vill inte tro det, nej. Det känns bättre att tro att man kommer från en apa/

Jes 13:11 Jag skall straffa världen för dess ondska, de ogudaktiga för deras missgärning. Jag skall göra slut på de stoltas övermod och slå ner tyrannernas högmod. (Dessa ord låtsas man inte veta om).

Jes 24:4 Jorden sörjer och tynar bort, världen försmäktar och vissnar bort, jordens stolta folk försmäktar.

Matt 5:14 Ni är världens ljus. Inte kan en stad döljas, som ligger på ett berg. (Den troende ska vara världens ljus, för att man skall se Kristus i oss.)

Matt 13:38 Åkern är världen. Den goda säden är rikets barn, ogräset är den ondes barn. (Det är så sant!Vem vill man tillhöra? Jesus eller ej?)

Matt 16:26 Ty vad hjälper det en människa, om hon vinner hela världen men tar skada till sin själ? Eller vad kan en människa ge i utbyte mot sin själ?  (Världen lockar! och själen behöver räddas!)

Matt 18:7 Ve över världen som förför. Förförelser måste komma, men ve den människa genom vilken förförelsen kommer.  (Världen lockar folken, och den troende skall visa på att den inte blir frestad av världens beteende, och att den kan leda andra fram till Jesus).

Matt 24:14 Och detta evangelium om riket skall predikas i hela världen till ett vittnesbörd för alla folk, och sedan skall slutet komma. (Alla skall få chansen att HÖRA evangelium, men alla blir inte troende, och slutet skall komma, ja slutet skall komma).

*

“Ringaste barn som beder, Lever oändligt tryggt, Mäktar långt med än hjälten, Som starkaste fästet byggt. Måtte vi aldrig glömma, Var vi i världen gå, Att till Guds eget hjärta Den bedjandes suckar nå!”  /A Lönborg

/Maria

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.