Att tänka på i vardagen/ Andlig status

 

Människor är väldigt måna om sina ägodelar; de servar sina bilar på verkstaden, och de kontrollerar att dessa deras bilar är i körklart skick. De går också till sin läkare för årliga kontroller och mäter olika värden och kollar sina hjärtan och vikt.

 Å det finns så mycket att vara rädd om… En sak som de kanske inte kontrollerar så ofta, det är hur det står till på det andliga området. Hur mår deras själar? Den som är troende borde ju också kontrollera sin ANDLIGA STATUS.

Med andlig status menar jag det viktigaste området och det viktigaste i vårt liv: Anden. För Kristi närvaro och kraft skall ju alltid finnas hos oss. Om vi inte är aktiva på det området och sätter Jesus Kristus först i våra liv, då torkar vi ut och vi kan inte utföra det arbete som vi är satta till att utföra.

Vi kan läsa i Paulus brev till Korinthierna: ” Granska er själva! Är ni verkligen kristna? Klarar ni provet? Känner ni Kristi närvaro och kraft alltmer inom er? Eller låtsas ni bara vara kristna, medan ni verkligen inte alls är det? Jag hoppas att ni kan hålla med om att jag har klarat provet och verkligen tillhör Herren.” /2 Kor 13:5-6/ här talar Paulus om den viktiga frågan man måste ställa sig själv, ofta. Han frågar om vi verkligen är nära Kristus. Den frågan ville jag också ställa er alla som läser här, inte för att pracka ner på någon men för att ge en tankeställare om hur viktig människors andliga status är.

Paulus skriver också att det är viktigt att leva rätt, för Kristus, även om vi blir föraktade, och det kan vi ju bli, har jag märkt. Men vad gör det? Vi förmodas tjäna Herren med GLÄDJE. Gör så.

Vi är ju frälsta, räddade av nåd.

*By grace now I´m saved – Hallelujah! Praise God, and trough faith it´s been done; Naught of myself, but believing. In the finished work of his Son. -Gladwin.

2 thoughts on “Att tänka på i vardagen/ Andlig status

  1. Hej Ritva! Visst är det av bara nåd som vi är räddade, till ett arbete o gemenskap med Herren, men det gäller ju att inte slappna av…utan vara med Herren alltid. Då får vi ett spännande liv och kan hjälpa andra att nå Guds plan för deras liv.
    Stor kram till dig. Gud välsigne dig o fam. /Maria

  2. Ja allt är av nåd.Inte för att man är värdig.
    Verkligen viktigt att kolla hur man lever.Bless you Maria.kram Ritva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.