Att skriva om Uppenbarelseboken. /slutet

  jesus_034_small.jpg

Vågar alla som säger sig vara troende kristna, stå upp för Jesus i de sista tiderna? Vågar de prisa hans namn och erkänna honom som Frälsare?  Dessa frågor tar Uppenbarelseboken upp i kapitel 21 och vers nr 8.

Där står det: “Men de fega, som förnekar mig och som är otrogna mot mig, förrädarna och mördarna, de som lever i omoral och de som står i kontakt med onda andar, avgudadyrkare och alla lögnare, deras plats blir i sjön som brinner av eld och svavel. Det är den andra döden.”

Ja, så står det. Tyckte du texten var hemsk? Sådan är verkligheten och så står det i Bibeln. DE FEGA är de som vänder sig bort från Gud och inte törs följa honom. DE FEGA är de som inte har MOD att följa Jesus Kristus och inte är ÖDMJUKA nog att acceptera hans auktoritet över deras liv.  Gud jämställer dessa människor med mördare, lögnare, avgudadyrkare.. m m.

VEM ÄR DÅ SEGRARE:

Det är de som håller ut till SLUTET, (Mark 13:13) dvs de kommer till himmelen. Och de får då: 

 Del av de välsignelser som Gud har utlovat. 1. De får äta av livets träd. (2:7) 

2. Att undkomma eldsjön  (2:11)

3. Att få ett nytt namn (2:17)

4. Att få makt över folken (2:26) 

5. Att få sitt namn i livets bok (3:5) 

6. Att bli pelare i Guds andliga tempel (3:12)

7. Att sitta bredvid Kristus på hans tron (3:21)

 Alla som uthärdar ondskans prövningar och förblir trogna tillhör dem som Gud kommer att belöna. Så då är frågan: Tycker människor att prövningarna är  så hårda och svåra att de inte vågar eller kan fortsätta på vägen?  eller: Går de framåt trots allt  och ger allt för Kristus? Jag hoppas verkligen att modet finns i alla troende kristna och att de går hela vägen med Gud. Uthålligheten är ett tecken på att vi redan är frälsta.

2 thoughts on “Att skriva om Uppenbarelseboken. /slutet

  1. Hej Kyllikki
    Du vågar gå den vägen nu som Gud bestämt och det tackar jag Gud för.Ända tillslutet, du kommer att få evig lön. Att följa Jesus är det bästa för en människa.
    Kram Maria

  2. Idag vet jag att Jesus ger mig styrkan att våga och vilja följa honom,ända till slutet,hur svårt det än kommer att bli!!!
    Jag vill tillhöra de som är saliga,vilka följer Jesus vad som än händer,och inte de som är förlorare och följer den onde!!!

    Kram Kyllikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.