Att skriva om Upp.boken./Domen

 jesus_070_small.jpg

 

Upp 20:11-21:7

Hur blir det i den sista tiden då alla ska stå inför tronen, i Guds himmel?      

*Jag, Johannes, såg en stor vit tron och honom som satt därpå; och för hans ansikte flydde jord och himmel, och ingen plats blev funnen för dem. Och jag såg de döda, både stora och små, stå inför tronen, och böcker blevo upplåtna. Och jämväl en annan bok blev upplåten; det var livets bok.

Och de döda blevo dömda efter sina gärningar, på grund av det som var upptecknat i böckerna. Och havet gav igen de döda som voro däri, och döden och dödsriket gåvo igen de döda som voro i dem; och dessa blevo dömda, var och en efter sina gärningar.

Och döden och dödsriket blevo kastade i den brinnande sjön; detta, den brinnande sjön, är den andra döden. Och  om någon icke fanns skriven i livets bok, så blev han kastad i den brinnande sjön.

Och jag såg en ny himmel och en ny jord; ty den förra himmelen och den förra jorden voro förgångna, och havet fanns icke mer. Och jag såg den heliga staden, ett nytt Jersusalem, komma ned från himmelen, från Gud, färdigsmyckad så som en brud som är pryd för sin brudgum.

Och jag hörde en stark röst från tronen säga: ” Se, nu står Guds tabernakel bland människorna, och han skall bo ibland dem, och de skola vara hans folk; ja, Gud själv skall vara hos dem och skall avtorka alla tårar från deras ögon. Och döden skall icke mer vara till, och ingen sorg eller klagan eller plåga skall vara mer; ty det som förr var, är nu förgånget.”

Och han som satt på tronen sade: “Se, jag gör allting nytt.”

Ytterligare sade han: “Skriv; ty dessa ord äro vissa och sanna.”

Han sade vidare till mig: “Det är gjort. Jag är A och O, begynnelsen och änden. Åt den som törstar skall jag giva att dricka för intet ur källan med livets vatten. Den som vinner seger, han skall få detta till arvedel, och jag sak vara hans Gud, och han ska vara min son.”

*Säkert har du många gånger undrat om dessa ord kan vara sanna som står i Uppenbarelseboken…. Den heliga staden Jerusalem…. Och Gud skall torka av alla tårar…. hur låter detta för en okristen?  Förmodligen ganska konstigt, men DU skall veta: Jag tro på en helig och ren och nådefull Gud. Jag tor på en mäktig Fader i himmelen och jag tror på Jesus Kristus, hans enfödde Son. Så kanske den som inte är kristen borde tänka om och fråga Gud om han finns och vad Jesus kan göra för honom eller henne.

Jag tror: Att vad vi än kommer att få möta här i livet så har inte Gud sagt sitt sista ord till oss. Jag tror att en gång kommer det inte att finns gråt och smärta och död. Det finns ett slutkapitel – det handlar om att alla som älskar Gud skall för evigt få uppleva fullkomlig glädje och se sina allra djupaste behov uppfyllda.

Evigheten med Gud kommer att bli mer underbar än vi  kan föreställa oss. !  Prisa Herren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.