Att se på Jesus/Evigt mål i sikte och ej fruktan..Hebr 2

 

Man säger: Jag vill leva livet! Göra som jag vill och….Jaha,  och då har man ju valt vaddå?

För dem som inte tror på Gud handlar livet ofta om njutning och  att sträva efter njutbara saker och sådant man kan köpa som ger makt och inflytande, status. Läser vi Paulus brev i bibeln så ser vi hur annorlunda den mannen var och hur han levde för Kristus sedan han blev frälst och fick sin livsuppgift.

Det Paulus gjorde i sitt liv var att berätta och predika för människor om Jesus Kristus, Paulus vittnade frimodigt  och strävade efter att bli lik Kristus, och det är det som en troende skall göra även idag. Paulus var inte rädd för att dö. Varför inte det? Nej, för han visste helt klart och visst att han skulle bli besparad lidande och att han skulle få möta Jesus ansikte mot ansikte (1 Joh 3:2-3).

Om du inte är beredd att dö är du heller inte beredd att möta livet. Med ett evigt mål i sikte kan du tjäna Gud i full frihet och ägna livet åt sådant som verkligen är betydelsefullt, helt utan fruktan för döden.  /Maria

Heb 12:1Alltså, då vi nu hava omkring oss en så stor hop av vittnen, må ock vi lägga av allt som är oss till hinder, och särskilt synden, som så hårt omsnärjer oss, och med uthållighet löpa framåt i den tävlingskamp som är oss förelagd. Heb 12:2Och må vi därvid se på Jesus, trons hövding och fullkomnare, på honom, som i stället för att taga den glädje som låg framför honom, utstod korsets lidande och aktade smäleken för intet, och som nu sitter på högra sidan om Guds tron. Heb 12:3Ja, på honom, som har utstått så mycken gensägelse av syndare, på honom mån I tänka, så att I icke tröttnen och uppgivens i edra själar.

2 thoughts on “Att se på Jesus/Evigt mål i sikte och ej fruktan..Hebr 2

  1. Hej Janne
    Ja vilket vittnesbörd de alla, och vi, har att berätta! Jesus lever! Han dog för mänskligheten. Det är ett mirakel och fantastiskt.
    Det hjärtat är fullt av talar munnen. Att berätta hela tiden, var och när som helst, att vittna- det är mission (missionsbefallningen Matt 28 :18-20) Tänk att vi fick bli hans lärjungar! /Maria

  2. The testimony of Jesus is the spirit of prophecy (Rev 19:10).

    Profeterna i GT vittnade om Jesus, Paulus vittnar om Jesus, Simon Petrus vittnade om att Jesus är Guds Son (i matt evangeliet), Johannes vittnar om Jesus ( i Uppboken). De kristna vittnar om Jesus.

    Den Helige Ande vittnar om Jesus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.