Att lyda Gud/ Vill du lyda Gud?

 

 

Här läser vi liknelsen om två söner. Den son som sa att han tänkte lyda men inte gjorde det representerar den tidens Israel som nation. Man sa att man ville göra Guds vilja men vägrade hela tiden att lyda. Det är farligt att LÅTSAS lyda Gud, när man egentligen inte tänker göra det. Han känner vårt innersta. Våra handlingar måste stämma med våra ord.

I sina försök att nå fram till oss sände Gud till sist sin egen  son. Hans fullkomliga liv, hans ord av sanning och hans offer i kärlek är avsedda att få oss att LYSSNA och FÖLJA honom som Herre. Att vara likgiltig inför Guds nåd som den visas genom Jesus, är att stöta bort Gud själv.

Mat 21:28Men vad synes eder? En man hade två söner. Och han kom till den förste och sade: ‘Min son, gå i dag och arbeta i vingården.’ Mat 21:29Han svarade och sade: ‘Jag vill icke’; men efteråt ångrade han sig och gick.

Mat 21:30Och han kom till den andre och sade sammalunda. Då svarade denne och sade: ‘Ja, herre’; men han gick icke,
Mat 21:31Vilken av de två gjorde vad fadern ville?” De svarade: “Den förste.” Jesus sade till dem: “Ja, sannerligen säger jag eder: Publikaner och skökor skola förr gå in i Guds rike än I.
Mat 21:32Ty Johannes kom och lärde eder rättfärdighetens väg, och I trodden honom icke, men publikaner och skökor trodde honom. Och fastän I sågen detta, ångraden I eder icke heller efteråt, så att I trodden honom.

/Maria

*Det finnes ett ord för min själ, Ett glatt och ett fröjdefullt bud, Att Jesus för mig allt gjort väl Och bjuder mig frid ifrån Gud.* P B

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.