Att lyda Gud / Helgelse

 

 

Helgelse. Hur blir en människa helig?

En människa blir helig och ren genom att tro och lyda Guds ord (Hebr 4:12), och genom att ta emot förlåtelse för synd och tro på Jesus död i människans ställe (Hebr 7:26-27). I den process som behövs för att göra mig helig och ren är Guds “yrkeskunskap” utslagsgivande.

Han arbetar med mig med hänsyn både till mitt förflutna, min nuvarande situation och hans avsikt med mig för framtiden. Genom Kristus har vi blivit lösta från synden, genom den helige Ande växer vi till och mognar som kristna, och enligt Guds plan kommer vi att bli fullkomliga när Jesus återkommer (Hebr 9:24-28).

Joh 17:17             Helga dem i sanningen; ditt ord är sanning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.