Att lyda Gud /Hebreerbrevet

 

  Usa Resan 473

Fanns det ett färdigt manuskript som Jesus följde? Eller valde han att göra Guds vilja?

Jodå, han valde det livet av fri vilja, och om detta kan du läsa i Joh 10:17-18.

 Jesus valde att lyda trots att denna lydnad ledde till lidande och död! Eftersom han klarade av att lyda trots de stora påfrestningarna han utsattes för kan han också hjälpa oss när vår lydnad till Gud prövas. Vi kan inte ha en bättre lärare än Jesu, ÄNDÅ misslyckas vi ofta att följa det som är rätt.

Jesu moraliska liv var alltid utan anmärkning. Är våra moraliska liv utan anmärkning? Nej, det vore underligt om man kunde hitta en felfri människa…I sin lydnad bevisar Jesus för oss att han är fullkomlig.

I Bibeln betyder fullkomlighet att något är färdigt eller moget. Vi kan nog inte säga att VI är fullkomliga, färdiga och helt mogna. Nej vi har mycket kvar att lära oss.

Jesus ställde upp totalt på människans villkor eftersom han gick i döden för oss, och han ställer fortfarande upp på oss alla. Han ger frälsning till alla som lyder honom. Men varför skall det då vara så svårt att lyda?

Det gör en människa väldigt ledsen när hon gör fel saker och inte alltid kan eller vill följa det som är rätt. Men det är ju ganska naturligt att göra fel? Ja det är det ju eftersom vi lever i en värld som inte riktigt vet vad gott och ont är, det är ibland svårt att skilja dessa olikheter åt.

Satan finns här på jorden och styr den, och därför blir människor inte alltid god människor utan ägnar mycket av sin tid att smida elaka planer och göra andra, sina medmänniskor, illa. De har nog inte hört om att KORSET kan förvandla dem.

Överlåtelsen till Kristus kan vara svårt att bestämma sig för, men då vi väl gjort det vet vi att vi måste satsa allt på att lyda, även om det är tufft. I Hebreerbrevet kan du läsa mycket om de första grunderna i att vara en kristen, och du kan läsa mycket om hur den ANDLIGA mognaden kan få växa, och du kan läsa om Jesus och lydnaden.

I början av sin tid som kristen kan man vara såsom i denna bibelvers i Hebr 5:12-13 *Ni har varit kristna ganska länge nu och borde kunna undervisa andra, men i stället har ni gått bakåt och behöver själva någon som än en gång undervisar er om de grundläggande sanningarna i Guds ord.Ni är som spädbarn, som bara tål mjölk och inte är gamla nog för fast föda. Den som fortfarande lever på mjölk kan inte avgöra vad som är rätt och orätt. Ni är fortfarande barn!/

Låt oss mogna som kristna och titta på Jesus och vad han vill med oss och våra liv. Låt oss mogna och låt oss be för Sverige, Låt oss be att människor hittar den enda sanna Vägen att gå: Med och för Jesus.

3 thoughts on “Att lyda Gud /Hebreerbrevet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.