Att lyda Gud / Hebr 12

 Hebreerbrevet 12:11 säger: *Man njuter inte av straffet medan det pågår!Men den som på detta sätt har lärt sig att lyda har också lärt sig att leva i Guds frid och efter hans vilja.* Det är aldrig behagligt att bli tillrättavisad av Gud.

, men hans handlande är alltid bevis på en djup kärlek till oss. Man borde se hans handlande/korrigering som bevis på hans omtanke och fråga honom vad det är han vill att vi ska lära oss. Det finns flera sätt att ta emot hans korrigering på:

1.Att undergivet acceptera den

2.Att tycka synd om sig själv och säga att den är orättvis

3.Att bli sårad och irriterad på Gud, eller

4.Att tacksamt ta emot den som ett erkännande till vår Far och hans kärlek.

Gud är som en krävande tränare som tvingar oss att anstränga oss till det yttersta och fordrar en disciplinerande livsstil. Kanske känner vi oss inte starka nog att våga kämpa för att vinna, men när vi tar emot kraft från Jesus får vi MOD att fortsätta tävlingen ända fram till Målet. När våra krafter tilltar kan vi hjälpa dem som är omkring oss och som är svagare.

*Låt kraften på nytt fylla era kraftlösa händer och trötta ben. Gör en rak, jämn väg för era fötter, så att de svaga och haltande som kommer efter er inte faller och gör sig illa utan istället blir starka.* /Heb 12:12-13

Paulus är så suverän i sin undervisning tycker jag, och han (Jesus) ger oss klara besked i hur vi bör vara och hur vi bör göra i olika situationer ..även om vi inte alltid orkar eller kan följa undervisningen.

4 thoughts on “Att lyda Gud / Hebr 12

 1. Hej Kyllikki Vi får vara så tacksamma till Gud att han uppenbarar genom den helige Ande vad som står i det vi läser. Tacksamhet, ja det tycker Gud om.
  Kram f Maria

 2. Hej Maria!

  “4.Att tacksamt ta emot den som ett erkännande till vår Far och hans kärlek.”

  På detta vis vill jag lära mig att ta emot Faderns visa korrigering är ett som är säkert,hur svårt det än må vara!!!
  Kram Kyllikki

 3. Hej Andreas, om du var frälst o brinnande för Jesus skulle du även förstå alla apostlarna och deras arbete, deras liv, deras kärlek.Fattar inte vad det skulle vara för fel på Paulus, han är suveerän.
  Hälsn Maria

 4. Jag har alltid haft svårt för Paulus, kan inte förstå han charm. Jesus tycker jag om, men Paulus nästan ogillar jag. Fattar inte varför alla kristna pratar om denne Paulus jämt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.