Att lyda Gud /Håll dig på den smala vägen

 

   Tänk att få vara ett Guds barn…!

Det är inte lätt att vara en kristen idag och det var inte lätt på den gamla tiden då lärjungarna levde och då Johannes skrev Uppenbarelseboken.

Visst finns det olika åsikter bland kristna, men det får aldrig finnas åsikter som erbjuder eller erkänner omoral, pornografi, fester för avgudar, bedrägeri, sexuell synd, skvaller och lögn.

Detta varnar Bibeln för gång på gång. Men vad sker nu i dessa tider då: läste du om omoral nyss? Det är vad som sker idag. Människor har tappat fattningen och inom kristna led sker avskyvärda saker. Detta är inte tecken på vidsynthet, det är dumhet och ett hån mot Kristus själv.

 De troende frestas att kompromissa med sin övertygelse, vilket är Guds Ord. Den troende måste stå fast i sin tro, till varje pris, även om det blir att dö för sin tro. Men detta glömmer vi idag. Jesus motsätter sig alla felaktigheter, för han vill att det goda ska vara gott, och Jesus vill inte ha ett urvattnat evangelium.

Dessa ord passar in i dagens samhälle: ” Detta budskap kommer från honom som har det skarpa och dubbelsidiga svärdet. Jag vet mycket väl att du bor i den stad där Satan har sin tron. …” Joh Upp 2:12 Det handlar om att: Precis som romarnas svärd var ett bevis på makt och myndighet, representerar Jesu skarpa och dubbeleggade svärd (1:16) Guds slutliga myndighet och dom. Det kan också vara en symbol för Guds framtida åtskiljande av troende och otroende. De som inte tror går miste om belöningen: att få leva i evighet i Guds rike.

Hur ska vi då kunna hålla oss på vägen, för att slutligen komma in i Guds rike? Jo vi måste hålla oss till Guds ord, och till vad han säger. Och vi måste ta avstånd från det som vill skilja oss från Gud och hans ord. Det står också såhär: “Om du kan höra, så lyssna till vad Anden säger till församlingarna: ” Alla som segrar över det onda ska få äta bröd från himlen. Och jag ska ge er var och en en vit sten, och på stenen ska jag gravera in ett nytt namn, som ingen annan känner än den som får det.” /Bröd från himlen är den andliga näring som står till förfogande för den troende. När Israels folk var på väg från Egypten mot löfteslandet fick de mat och näring för kroppen genom manna från himlen. (2 Mos 16:14-18) Som “Livets bröd (Joh 6:51) är Jesus den näring som kan tillfredsställa vår djupaste andliga hunger. Gud kommer att ge oss nya namn och nya hjärtan. Gud vill med sitt ord ge oss vad vi behöver för varje dag och han säger oss att vi inte ska vika en tum från hans ord, utan ständigt ha hans ord i våra hjärtan. Då går vi inte fel.

Vi ska ju vara på den smala vägen, inte på den breda som leder till helvetet.

**SANN TRO på Gud och på hans ord Och kraft att göra gott. Och frid i himmel och på jord Är kristnas kall och lott. Till denna lott, till detta kall Mig nåd, o Jesu, giv. Då vet jag vad jag göra skall Att få ett evigt liv.** /Okänd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.