Att lyda Gud/ Fånge eller fri?

 
 amazinglove-jesus-1.gif  
*

 Fånge eller fri? Vem  vill vi vara? I alla tider har människan bestämt sig för att de vill göra som de själva vill, därför ser det ju ut som det gör. Det finns däremot de som verkligen vill följa Gud och lyda hans bud och ord.Fånge eller fri? Känns följande stycke igen kanske? Det står i Romarbrevet 1:24-30 såhär:Gud lät dem därför hålla på med detta onda, så att kvinnorna vände sig bort från det som var Guds plan och tillfredsställde sexuella behov med varandra. Med männen var det på samma sätt. I stället för att ha ett naturligt kärleksförhållande till en enda kvinna ägnade de sig åt skamliga handlingar med andra män. Men de fick också sitt välförtjänta straff.

 *Gud tillät dem därför att ägna sig åt det de helst ville. Deras begär ledde till avskyvärda och onaturliga sexuella handlingar. I stället för att tro det som de visste var sanningen om Gud, valde de med berått mod att tro lögner. De bad till sådant som Gud hade skapat, i stället för att tjäna Skaparen, han som bör prisas och tillbes i all evighet.

När de övergav Gud och inte ens ville erkänna hans existens, tillät Gud dem att göra allt det som deras onda sinnen kunde tänka ut. Resultatet blev en tillvaro fylld av all slags ondska, girighet, hat, avundsjuka, mord, strid, lögn, bitterhet och skvaller.

Fånge eller Fri?

De talade illa om andra och hatade Gud samtidigt som de skröt om sin egen förträfflighet. De kom hela tiden på nya sätt att göra skada på. De var olydiga mot sina föräldrar.. *  ….Det finns mer att läsa i Romarbrevet.

Dessa meningar i Romarbrevet påminnner väldigt mycket, ja faktiskt är det så otroligt likt de tider vi lever i nu, eller hur? Eller kanske inte vissa kan se det, för att de är så förblindade….? Fånge eller fri? Ja jag upprepar mig, för dem som gör illa och den som gör dessa underligt felaktiga grymma handlingar mot andra, de måste ju vara fångar under ondskan, anser jag.  De valde att förneka Gud, så gör de idag med, och Gud vet med exakthet vilka som vill lyda och inte.

Med att göra desa handlingar som strider mot det Gud vill att vi ska göra, har man alltså blivit en fånge- MEN man tror att man är FRI. Märkligt.

Då har man alltså förlorat den fria viljan man trodde att man hade- och blivit en FÅNGE, under synd. Och människor frågar vad synd är….. Den största synden är att inte tro, och att bedröva den helige Ande, men det är det inte heller alla som vet.

Guds naturliga plan är hans goda tanke med sin egen skapelse.Tyvärr är det som om synden är det enda naturliga för många människor. Skadan i allt detta blir mycket stor både i familjen, individer, och hela samhällen. Är det konstigt att tidningar och andra media berättar för oss om mord som följer på mord? och andra hemskheter? Vi lever i farliga tider.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.