Att lyda Gud /Att vägra lyda Gud

  Usa Resan 473

Vi har en himmelsk Far. Han är Gud. Han ställer alltid upp för sina barn, den frälsta skaran som vill följa honom och tro honom om mirakel. /Gal 3:26-29/

 I Obadjas bok kan du läsa om vad det innebär att vara Guds älskade barn, och att vara beskyddad av honom, han som försvarar oss i alla situationer. Detta vet inte alla människor, det att Gud är den troendes Far, och att Jesus är vår bror, men så är det.

Vi som har barn har vårdat våra barn som små och skyddat dem i kärlek och omsorg. Det vet du som har barn, hur det är. Precis så gör vår himmelske Far också. Att fostra barn är både en glädje och en plikt för en förälder, och Gud, han vill fostra oss och se oss växa till och växa upp till trogna medarbetare.

Gud har kallat män och kvinnor till att följa honom, och visst ska vi följa. Han har också valt en nation, Israel, att vara hans egen nation, för sina egna syften. Han har i alla tider tillrättavisat dem, bestraffat dem och älskat dem, och han kommer alltid att älska dem. De är hans.

Obadjas bok i bibeln är den kortaste i GT och ett talande exempel på Guds reaktion när någon vill skada hans barn. Obadja var ett sändebud till edomiterna i Edom. I Obadja kan du läsa om slutet på de ständiga motsättningarna mellan Edom och Israel. Edom var en stolt nation, men Gud skulle krossa dem. …Gud lät det stolta Edom att gå under. ..

Vi bör som nation tänka på att inte vara för stolta, att inte förneka Gud, att inte vara högmodiga och sturska. Vi borde tänka på att söka Gud och vi borde tänka på bättre ting än att jaga gods och gull. Det kan komma att gå illa för Sverige och andra länder. Gud väntar sig något av Sverige, vet du det?

*Men Jerusalem ska bli en tillflykt för många, Israel ska än en gång inta landet. Israel ska bli en eld som tänder Edoms torra fält. Ingen kommer då att överleva, för så har Herren talat.* /Obadja 1:17/ Människor idag är ungefär likadana… men Gud har kontrollen och kommer att vinna den slutliga segern. Edom är ett varnande exempel för alla nationer som vägrar lyda Gud. ….

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.