..att inte följa Gud.Omdöme och samvete.

 

 

Man behöver väl inte Gud….? säger man….

Tiden är kort på jorden men desto längre i evigheten! ta emot Jesus.

I Amos bok (År 760-750 f Kr.) kan vi läsa om Nordriket Israel- de hade fred, framgång, de var belåtna och de behövde inte Gud. Men de förtryckte de fattiga, precis som folk gör idag också, och de sålde till och med folk som slavar.
Snart skulle Israel bli besegrat av Assyrien och de rika skulle själva föras bort i fångenskap.

Vad vill jag säga med detta då?   I kapitel 5:24 står det: “Jag skulle vilja se en flod av rättfärdighet och en ström av goda gärningar”.

Amos budskap står sig idag också, läs Amos bok som handlar  mycket om hur alla är nöjda med sig själva och de har valt att INTE FÖLJA GUD. De VILL INTE sätta honom före allt annat.

Det påminner om hur viktigt det är för Gud att vi engagerar oss för fattiga och hjälpbehövande medmänniskor. Gud behöver människor med samma brinnande övertygelse och starka tro som AMOS.
DU kan bli en av dem!
Svik INTE Gud om du hör hans röst.

Den som blivit varnad har INGET att skylla på när olyckan slår till. Gud hade varnat sitt folk och de kunde inte anklaga honom för att han straffade dem.

Ju längre man väntar med att ta itu med synden desto större grepp får den om människan. Till sist tappar man helt omdömet och samvetet slutar att fungera!

 

 

 /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.