Att gråta../Sorg kan man inte mäta/Bibelord

 

Sorg kan man inte mäta…nej. Här nedan kommer bibelord om sorg, och jag tycker inte om sorg, men den har fostrat mig till en djup kärlek till Gud. Jag är i sorg och har varit det under många år av olika anledningar och bibelorden talar om sorg och om att sorg vändes i glädje. Det är “intressant”, frapperande, att se att man idag inte talar om sorg så som man gjorde förr. Se på bibelorden de är mäktiga att se vad som finns i en människa och det är mäktigt att se bibelorden i sin helhet/mening.

*Prövade själ, var stilla, Här under livets strid! Det kan ju ej gå dig illa, Om du förblir därvid: Gud med sin blick på oss följer Under vår färd på jord, Och om han sig stundom döljer, Står han dock vid sitt ord.* P O/

*

Job 6:2 O, att min sorg kunde vägas och min olycka läggas i samma vågskål!

Ps 30:12 Du förvandlade min klagan till dans, du tog av mig sorgens dräkt och klädde mig i glädje.

Ps 31:10 Var mig nådig, HERRE, ty jag är i nöd. Av sorg förtärs mitt öga, min själ och min kropp.

Ords 14:13 Mitt under skratt kan hjärtat värka, och glädje kan sluta i sorg.

Ords 25:20 Att sjunga visor för ett sorgset hjärta är som att klä av sig en vinterdag eller som syra på soda.

Pred 7:5 De visas hjärtan är i sorgens hus, dårarnas hjärtan i glädjens hus.

Jer 8:18 Var skall jag finna lindring i min sorg? Mitt hjärta är sjukt i mig.

Joh 16:20 Amen, amen säger jag er: Ni kommer att gråta och jämra er, men världen skall glädja sig. Ni kommer att sörja, men er sorg skall vändas i glädje.

Hebr 12:11 För stunden tycks ingen tuktan vara till glädje utan till sorg, men för dem som fostrats genom tuktan ger den längre fram frid och rättfärdighet som frukt.      /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.