Att gråta äkta tårar/Lidande och tro.Tro Ordet.

 

*

Sant. Ja orden som står nedan är sanna, fast man kan undra hur man kan ha tålamod och inte gråta och skrika då man har som mest värk eller på annat sätt är mycket sorgsen/ledsen. Tålamod vill Gud lära oss, ja, och det är jobbigt att vara på drejskivan där han gör om oss, lär oss att vara lik Jesus. I söndags morse föll jag i golvet då jag fick ett blodtrycksfall och det var mina redan dåliga knän och andra leder plus min panna som fick ta styrk. Att gå längre sträckor än inom lägenheten är inte att tänka på…än…… läs artikeln nedan:

Förstånd – känsla – vilja
Enligt den gamla psykologiska uppdelningen bildar förstånd, känsla och vilja människans inre varelse. Dessa är ingalunda alltid i harmoni med varandra.
Det finns människor, vilkas kunskapsliv behärskar dem så till den grad, att det kan underlägga sig känslostämningarna. På samma sätt finns det viljemänniskor, som bryr sig föga om känslor.
Svårast har de människor det, som har ett särskilt sensibelt känsloliv, vilket nästan bestämmer över både vetande och vilja.
I andligt hänseende upplever de känsliga människorna större fröjder och djupare sorger än de andra. Men den stora faran för dem är att de låter känslorna få överhand.
Då man ligger sjuk, kan känslorna få en sådan makt över en, att t.ex. Guds löften helt försvinner från ens medvetande. Då är människan som ett fartyg utan roder. Hon kastas hit och dit av alla slags vindar och vindkast.
På sjukbädden borde vi alldeles särskilt lära oss att dämpa känslosvallet. Det är speciellt nödvändigt, om man vill äga Guds frid.
Vi måste helt enkelt använda vårt förnuft, och fordra, att känslostämningarna underordnar sig förnuftets slutsatser.
Någon har sagt, att känslorna är som barn som tumlar om och förnuftet som en förståelsefull mor. De lekande barnen måste underordna sig moderns vilja.
Också känslostämningarna måste böja sig under Guds Ords ledning. I synnerhet under sjukdomstider, då lidandet hårt prövar våra nerver, får vi inte tillmäta känslostämningarna någon avgörande betydelse.
Tron måste då hålla sig till Guds “kalla” Ord och dess löften, vad än känslorna säger.
Guds kärlek är alltid densamma. Han är oföränderlig i sitt förhållande till oss.
Förändringarna sker endast i oss själva. Ibland känner vi djupt hans kärlek. Ibland känns det åter, som om han helt hade övergivit oss.
Men så är ju inte fallet. Solen skiner lika varmt från en molntäckt himmel som från en molnfri. Molnen hindrar bara dess värmande strålar att nå jordytan.
Våra känslostämningar är just sådana växlande moln, som kommer emellan Kristus-solen och oss. Men vi måste minnas, att det kommer en dag, en ny dag, då Herren har blåst bort alla moln mellan oss och nådens sol strålar lika klart som förr.
Håll dig därför obetingat till löftena under prövningens tid och låt inte dina växlande känslostämningar råda över ditt liv.

Herre, din trofasthet har varit stor.
Du har inte övergivit mig, fastän jag
många gånger inte har brytt mig om
dig det allra minsta. Din trofasthet
har lett mig också till denna plats.
Här i stillheten låter du mig lära mig
nya läxor, du visar mig tydligare än
tidigare mitt inre fördärv men samtidigt
din gränslösa nåd. Du lär mig tro utan
att se. Hjälp mig att lära mig göra det.

Bibelord : Job 19: 25-27.

25 Men jag vet att min återlösare lever,
och som den siste skall han träda fram över stoftet.
26 När sedan denna min sargade hud är borta,
skall jag i mitt kött skåda Gud.
27 Jag själv skall få skåda honom, med egna ögon skall jag se honom,
inte med någon annans. Därefter trånar jag i mitt innersta.

 Ps 119: 89-92.

89 För evigt, HERRE, står ditt ord fast i himlen.
90 Från släkte till släkte varar din trofasthet,
du har grundat jorden och den består.
91 Enligt dina domslut består den än i dag,
ty allting måste tjäna dig.
92 Om inte din undervisning varit min glädje,
hade jag förgåtts i mitt elände.

Från “Tröstens Gud” av Urho Muromaa.

 /Maria

2 thoughts on “Att gråta äkta tårar/Lidande och tro.Tro Ordet.

 1. Hej Marie Det är ord som får en att tänka till, undra, fundera och känna igen. Lidande av alla de slag möter oss, precis som de mötte Job, men man kan inte alltid hantera dem, därför är det bra att ha Guds ord på hur det borde gå till att förstå. Job hade det svårt och det är ju så att vi själva undrar ibland och har mer än frågor och tårar. Jag vill gärna ta med saker som man kan känna igen sig i, och både du och jag vet ju att det finns plågor.

  Jag sitter för det mesta för jag kan inte stödja så bra på benet, men skall till smärtkliniken i morgon….Röntgen visade inga brott men mer artros än jag kunde tro, mer än 2001, så de vill operera, det finns inget annat sätt säger de. Men jag skulle gärna vilja ha ett nytt knä av Gud och visa upp för dem, det vore en stoooor glädje!!!
  Vi får se vad han kommer att göra, jag tror på mirakel på alla sätt!
  Kram f Maria

 2. KÄRA MARIA!

  TACK FÖR DE PSYKOLOGISKA UTTALANDEN!
  Känner mycket väl igen det.

  Hur är det nu Maria med röntgenbilderna?
  Är ngt brutet eller?
  Jag ber till Jesus för dig med jämna mellanrum!

  Kram till dess…. jag hör av mig igen!

  Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.