Att gifta sig/ varför så bråttom….

religion-biblerings.gif

Att gifta sig. Att leva i ett äktenskap. Det låter väl trevligt! Ja det är trevligt och underbart då det fungerar. Men dessvärre är inte alla äktenskap det som de borde vara. ?? Nej, för att många gånger har människor för bråttom, de har inte tänkt över att äktenskap är ett åtagande och ett livslångt förbund.

Men! kanske du säger… Man kan väl skilja sig om man inte trivs eller man inte kommer överens. Ja, visst, det kan man ju göra, men det är ju inte meningen att man skall ha det framför ögonen eller i tankarna redan då man planerar äktenskap. Och nu skall jag skriva något som accepteras eller inte accepteras av dig.

Gud har skapat människor till att leva som man och som kvinna i ett äktenskap. Han vill välsigna detta par med barn, som skall leva i en familj och denna familj skall vara en oas av kärlek. Så har /hade han tänkt sig det hela.

Därför att han skapat man och kvinna att leva tillsammans så hade han inte tänkt sig att han skulle få se att män gifter sig med män och kvinnor gifter sig med kvinnor. Det var inte tänkt så, och han är INTE glad.

Men, tack vare att tiderna ändras och att gudsfruktan försvinner från folket, och man tycker att man kan ändra på alla himmelska regler, så blir det fel hela vägen. Därför blir det då också fel för barnen i dessa äkenskap/partnerskap. Ville du ha två mammor då du var liten? Eller kanske två pappor?

Nej, jag tror inte att du ville det eller frågade efter det, för det var inte “uppfunnet” av lagstiftarna då. Det har kommit på senare tid, det som knäcker människor, och får dem att gå helt fel.

Ja nu kanske du är väldigt uppretad på mig och tycker att jag är ute och “cyklar”. Men jag kan inte tycka att de moderniteter vi har idag är så lämpliga. Nu var det inte min mening att tala om partnerskap eller regeringar, nej det var tänkt att tala om att man i ett äktenskap skall vårda och ära varandra.

Älska varandra och göra allt för att bägge parter skall trivas och utvecklas. När egoismen får frodas då blir det lätt fel. Då kan man efter ett tag få se att man lever ensam i tvåsamheten/tomheten.

Det är lätt att ha väldiga vyer och planer men inte så lätt att se dem gå i kras (om de nu gör det), det kan ju vara så att man har tänkt till väldigt väl i kärlek och verkligen tänkt att detta skall fungera till varje pris, och det gör mig glad då jag ser att sådant finns fortfarande.

Att prata med varandra om allt, roligt likaväl som sorgliga saker, stötta varandra i allt och ha tålamod i allt. Då går det bra. Att vara överens om att kämpa i med och motgång………Då blir det bra……Man har ansvar för varandra.

4 thoughts on “Att gifta sig/ varför så bråttom….

 1. Hej Jonna Det är inte fel att älska så mycket att man vill dela livet med en annan människa. Men det vore ju bra om människan förstod att det är fel med att gifta sig med en i samma kön. Gud säger ett klart Nej till detta, men människor går sin egen väg, tack vare att de inte vet vem Gud är eller att de inte vet vad som står i Bibeln. Jag är emot sådana äktenskap, dte finns många klara förklaringar om varför det är fel. Detta borde folk förstå, men vi lever i en tid då allt ställs på ända, o värre kommer det att bli. Nu ska de ju klona människor också. Läs profetiorna i bibeln om de sista tiderna, läsa Sakarja, Hesekiel, Johannes Upp bok, oj det står oerhört mycket om Guds plan för människan. Den planen borde de söka istället för sitt eget. Ja vi ska respektera folk, men skall vi låta dem gå HELT FEL väg? Nej, anser jag. Kyrkorna är styrda av staten så de har inget att säga till om.Jag vill ej heller döma någon, jag bara anser att Gud har rätt. KRAM f Maria

 2. Jag har svårt att se hur det kan vara fel att älska en annan människa så mycket att det enda man vill är att dela livet med denna. Oavsett vad man tror på förstår man ju att homosexualitet är något vi människor kommit på. Gud skapade oss till man och kvinna och enligt evolution så är det dom starkaste som överlever och på något sätt måste det ju betyda de som kan fortplanta sig. Men trots det, är all kärlek något fint. Det bästa man kan göra av sitt liv är ju att helt tjäna Gud, dvs att inte ta sig en partner. Men om man inte klarar det livet så ska man försöka hitta någon. Jag tror att även det gäller för de homosexuella, jag vill då inte vara den som dömer dem till ett liv i ensamhet. Endast herren hr rätt att döma. Vår uppgift är att finnas där och respektera alla… Vi nehöver inte uppmuntra men jag tror att det är fel att hålla på som vi gör i kyrkorna idag.

 3. Hej Nilla. Din kloka kommentar gör gott att läsa. Jag håller fullständigt med dig. Detta landets innevånare är totalt lurade. Och värre kommer det att bli innan vändningen kommer. Det enda är att försöka påverka folk i annan rikting s att de ser att det finns annat liv att leva. Livet i Gud. AMEN. Jag kan inte skriva en roman här men jag kan skriva fler inlägg, och kommer att göra det. Tack till dig och att Gud frälste dig. Kram fr Maria

 4. Ja du, att leva tillsammans idag är inte lätt för människor. Vi matas runt omkring med ett budskap som säger att otrohet är t ex naturligt, ja t o m uppmuntrar till det, gör reklam för det, och det gör mig så arg. Pedofili granskas i sömmarna, och slår bland totalt fel, och uppmuntrar till dessa tankar som till slut levs ut…

  Äktenskap och allt det innebär av överlåtelse till varandra, motarbetas och svartmålas som något onaturligt, något förlegat, ett “eko” från ett patriarkaliskt
  samhälle…”död åt kärnfamiljen”, och andra slagord, och mitt i alltihop… ska barnen passas in, och det är dom som får betala priset, för våran s k frihet, och det klarar dom inte, därför mår dom också dåligt, och vi har en generation som håller gå förlorad, (MEN PRISAD VARE HERREN, det är just generationen som jag tror Herren kommer att använda i den sista tiden för att revolutionera samhället.
  Det är dom Herren kommer få tag i.)

  Vi förhindras, att själv ta hand om våra barn, för föräldrar mår dom inte bra av att vara tillsammans med för mycket. Vi ska lära oss tänka korrekt inom dom rätta ramarna, för att platsa i samhället.
  Jag skulle vilja säga att Sverige idag är en skendemokrati, där media har fått makt av styrande politiker att göra jobbet att sålla bort det otillåtna från våra medvetanden, för det PK (politiskt korrekta) så vi LÄR OSS tänka rätt. Det är en strid om våra själar, och den rasar för fullt.

  Någonstans där mitt i allt finns vi den vanlige svensken, och vet inte vad vi ska tro.
  Innerst inne känner och tänker många så rätt, men vågar inte följa det…
  Det behövs ett folk som vågar gå före idag, som vågar leva ut det enda liv som håller; livet med Gud, som är den enda grund vi kan ha under våra fötter, för att kunna fungera…människor som vågar bryta trenderna och stå upp för sanningen och rätten…och visa på en annan väg, men då måste vi också känna vår Gud.
  Och lära känna denne underbare Far och Gud, det vill jag göra, det finns inget annat liv som är värt att leva!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.