Att bli frälst /Trånga porten

 l_ffda8d028843b5a3be98ea422c4a32a6.gif

Vad håller människor tillbaka från frälsning? Svaren kan vara många, eller egentligen, så är ursäkterna många.  Jesus säger: “Hur många vi ser invid porten men hur få är de som går in.” /Mark 12:34

Det är alltså många som vet att Gud kallar dem till tjänst och evigt liv, men så få som vill höra rösten och göra det den säger.

Konung Agrippa sade till Paulus: ” Det fattas inte mycket i att du övertalar mig och gör mig till kristen.” /Apg 26:28

Man kan tro att man är för intellektuell för att ta emot frälsning, för man kanske tycker att  man kan och vet för mycket för att ge sig till Gud. Man kan tro att man är för fin för det.

När människan ger upp sitt motstånd, när hon med alla sin synd lämnar sig åt sin Frälsare, då går hon in genom den trånga porten. D å blir hon omvänd.  Om omvändelse brukar man säga: den består av ånger och tro.

Hur kommer en omvänd människa fram till trons visshet?  Använd din bibel dagligen, är svaret. För den heliga Ande skall bevisa och visa dig och verka tro i dittt hjärta. Trons väg är en vandring, och inte alltid är den lätt, men om man låter den helige Ande styra ens liv så kommer man till slut fram till en destination som heter : Himmelen.

“O, besinna vad det kostar. Överväg din sak i tid. Korset först och kronan sedan. Strid – och sedan evig frid.” /L Sandell-Berg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.