Att bli frälst/ Idag vill jag gästa ditt hus

christian_fish_29.gif

Jesus gick på en av sina vandringar i Jeriko. Han viker av på ett ställe och han ställer sig under ett mullbärsträd. I trädet sitter en man som heter Sackeus. Mannen är så liten och han har klättrat upp i trädet för att hålla utsikt, för han vill se Jesus, en snickarson, som de säger kan förvandla liv. Sackeus är nyfiken för han har hört att Jesus kan bota människor från sjukdom och att Jesus kan ge nytt liv.

Sackeus har också hört att Jesus tar hand om de sargade och de utslagna och ger dem läkedom till kropp och själ. Så där sitter Sackeus och väntar på Jesus…

Plötsligt stannar Jesus mitt under trädet och ropar till Sackeus: “Sackeus, skynda dig och kom ner! Idag vill jag gästa ditt hus!”

Jesus kallar på Sackeus och vill förvandla hans liv.Vad hände? Jo, Sackeus klättrade snabbt ner och kom Jesus till mötes. Och Sackeus fick ett nytt liv i frälsning. Mästaren, Jesus, kallar på dig i dag. Idag vill han förvandla Ditt liv. Bördor av sorg vill han lyfta av, smärta vill han ta bort från dig. Jesus säger:

“Kom till mig, alla ni som arbetar och bär på tunga bördor, så skall jag ge er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, ty jag är mild och ödmjuk i hjärtat. Då skall ni finna ro för era själar. Ty mitt ok är milt, och min börda är lätt.” /Matt 11:28-30

Kanske har du det som Sackeus just nu, spanar efter någon som kan hjälpa dig av med dina bördor. Kanske undrar du vad frälsning är, och hur man får den. Kanske är du som Sackeus, ensam och utan en vän?

Idag säger Jesus till dig: Kom, idag vill jag gästa ditt hus. När Jesus får gästa ditt hus, ditt hjärta, kommer allt att bli förvandlat, för han ger dig nytt liv. Han vill välsigna både dig och ditt hus, dina närmaste, dina kära. Kom till Jesus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.