Att bli frälst / Frälsning. Sök Herren medan tid är.

 

Gud vill att vi ska söka honom medan tid är, . Han tänker inte överge oss, men många bygger murar mellan sig och Gud. Varför vänta? Finns det något skäl?

*Söken  HERREN, medan han låter sig finnas;  åkallen honom, medan han är nära.* Jes 55:6

*Den ogudaktige övergive sin väg och den orättfärdige sina tankar och vände om till HERREN, så skall  han förbarma sig över honom, och till vår Gud, ty han skall beskära mycket förlåtelse. Je 55:7

*Se, mina tankar äro icke edra tankar, och edra vägar äro icke mina vägar, säger HERREN.* Jes 55:8

Denna sista versen är så underbar, den visar oss så tydligt om Guds storhet. Guds kunskap och visdom ligger på ett helt annat plan än människans. Det är dåraktigt att  försöka passa in Gud i våra tankemönster och tro att hans planer och syften liknar våra egna. Det är i stället vi som skall vara angelägna att anpassa oss till hans planer. Att söka Hans vilja, det är det vi ska göra i våra liv.

Att söka HERREN medan tid är, ja det är det som de flesta inte gör, för de vet inte att tiden är kort, därför har vi fått vårt missionsuppdrag- en  order- från Jesus. han om någon visste och vet ju vad som behöver göras, och han vet hur människan är. Det  finns också många planer för människan, men människan kan vara dåraktig och göra allt enligt sitt eget huvud, och då kan det bli platt fall.

Att söka honom bli ju svårare och svårare ju äldre man blir. Kanske kommer snart Gud för att döma världen och då har man inte hunnit komma till honom. Därför är varje dag frälsningens dag!

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.