Att berätta om Petrus /Lidande

Jesus hade själv undervisat Petrus om lidande. Han visste att Jesu lidande var en del av Guds plan (Matt16:21-23; Luk 24:25-27; 44-47) för att vi skulle bli frälsta (Matt 20:28; 26:28) Han visste också att alla som följer Jesus måste vara inställda på lidande (Mark 8:34-35) Petrus för vidare de erfarenheter han lärt DIREKT av Jesus till alla som läser hans brev.  / 1 Petr 2

Det finns många orsaker till mänskligt lidande. Ibland är det ett direkt resultat av synd, ibland beror det på bristande förstånd eller ren dumhet, och ibland på tillfälligheter.  Petrus skriver om Ytterligare en kategori:  det lidande som är en direkt Konsekvens av vår TRO på Gud. Jesus syndade aldrig men fick ändå lida för vår skull.

Om vi följer hans exempel och lever för andra människor är det troligt att också vi drabbas av lidande. Vårt MÅL ska vara både att leva som Kristus och att möta lidandet som han gjorde, med Tålamod, Lugn och Förtröstan på Gud som har kontroll över FRAMTIDEN.  / 1 Petr 2, brevet är skrivet    År 62-64 från Rom.

Gud är helig, Gud är god.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.