Jesu Uppståndelse/Länk:easter not worshipping in truth

 jesus_wonderfulfrontalpicofhiswholeperson.jpg Halleluja! Han lever!

 Maria från Magdala och den andra Maria(troligtvis Kleopas hustru, inte Jesu mor) gick  i gryningen ut till graven. Plötsligt blev det en våldsam jordbävning. En Herrens ängel kom nämligen ner från himlen och rullade undan stenen och satte sig på den. Hans ansikte lyste som blixten, och hans kläder var vita som snö. Vakterna blev skräckslagna när de såg honom, och de föll till marken och låg där som döda.

Sedan talade ängeln till kvinnorna och sa: “Var inte rädda! Jag vet att ni söker efter Jesus, han som blev korsfäst. Men han är inte här!

Han har återvänt till livet, alldeles som han sa att han skulle göra. Kom och se var hans kropp låg. Och skynda er nu att berätta för hans lärjungar att han har uppstått från de döda, och att han går före till Galileen för att möta dem där. Det är mitt budskap till dem.”

Jesu uppståndelse är nyckeln till all kristen tro.Varför?

1. “Precis som han sa” uppstod han från döden. Därför kan vi lita på att han kommer att göra allt det andra han har lovat.

2. Hans fysiska uppståndelse visar att den levande Kristus är härskaren i Guds eviga rike och inte en falsk profet och bedragare.

3. Vi kan vara säkra på att vi en gång ska uppstå, därför att han har uppstått. Allt tar inte slut när vi dör- det finns ett evigt liv.

4. Samma kraft som återförde Jesus till livet är tillgänglig för att föda andligt liv hos oss, som i oss själva är andligt döda.

5. Uppståndelsen är grunden för församlingens vittnesbörd i världen.

Budskapet om de goda nyheterna som ängeln förmedlade till kvinnorna har fyra huvudpunkter:

1. Var inte rädda. Uppståndelsen ska föra med sig glädje och inte sprida rädsla. Kom ihåg att graven var tom!

2. Han är inte här. Jesus är inte död, och vi ska inte söka honom bland de döda. Han lever och är bland sitt folk.

3. Kom och se. kvinnorna kunde själva undersöka bevisen. Graven var tom då, och den är tom än idag. Jesu uppståndelse är ett historiskt faktum.

4. Skynda er att berätta. Glädjen över uppståndelsen måste spridas. Vi ska sprida det glada budskapet om hans uppståndelse idag också.


Jag är så glad och förundrad och lycklig över att denne man är den han sade sig vara. Jesus från Nasaret. Guds Son.
Jag är så lycklig över att ha blivit frälst, och att få vandra den vägen som han gett åt mig och alla andra som tror.

När man lär känna honom på djupet och ger sitt liv åt honom att ta hand om, då VET man att det är rätt, hela ens liv är rätt. Därför kan man tryggt gå med honom och göra det han säger en att göra, för man vet att man är beskyddad, frälst och fri att gå ut med det evangelium som han bad oss att sprida.

Ska vi läsa om när kvinnorna denna morgon mötte Jesus:
Kvinnorna skyndade sig iväg från graven. De var fruktansvärt uppskrämda men samtidigt glada. Och de sprang för att träffa lärjungarna så de kunde berätta vad ängeln hade sagt. Men de hade inte hunnit långt förrän Jesus plötsligt stod framför dem!

“God morgon”, sa han. Och de föll till marken inför honom och fattade om hans fötter och tillbad honom.

Sedan sa Jesus till dem: “Var inte rädda! Gå och säg till mina bröder att de ska komma till Galileen. Där ska de få se mig.”Matteus 28:8-10

Med “bröder” menar Jesus lärjungarna Det visar oss att han hade förlåtit dem trots deras förnekelse och flykt. Nu skulle deras sammanhållning och gemenskap bli starkare än någonsin.

“Kristus lever – underbara ord, som upplivar tungt och sorgset mod. Väl är mörkret stort uppå vår jord, men se, Kristus lever. /Selma Sundelius-Lagerström

http://www.libertytothecaptives.net/easter_not_worshipping_in_truth.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.