År 2012 / fortsätter i 2011:s spår ? Malmö

 

Malmö:

Den skjutne femtonårige pojken i Malmö är död:
http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1597516/Polisen-Meningen-var-att-doda-pojken.html

*
*

Manifestation efter mordet:
http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1597556/Manifestation-efter-mordet.html

****

Övrigt

Du som dricker mycket läsk skall kanske ta och läsa följande artikel:

http://www.sydsvenskan.se/vetenskap/halsa/article1597549/Lask-gor-levern-sjukligt-fet.html
****

 2011-12-31    Svensk vapenexport…

En riksdagsmajoritet krävde i maj i år att vapenexportreglerna skulle skärpas. Trots detta fortsätter Sverige att exportera vapen till diktaturer som Saudiarabien och Bahrain.
Regeringen har ännu inte börjat utreda lagstiftningen, och kritiseras nu för att förhala frågan.

– Det är oacceptabelt. När fem av riksdagens partier lovar att införa ett regelverk som i praktiken ska stoppa export till länder som är diktaturer, och vi inte ens ser att man tillsätter en utredning, då är det en förhalning, säger Magnus Walan på biståndsorganisationen Diakonia till Ekot.

Riksdagens krav kom efter den arabiska våren och en intensiv debatt om att Sverige säljer vapen till länder i Nordafrika och Mellanöstern.

Handelsminister Ewa Björlings pressekreterare säger till Ekot att man i dagsläget inte kan säga när direktiven till en utredare blir klara.

Under tiden gäller nuvarande regler. Under sommaren och hösten har Inspektionen för strategiska produkter gett tillstånd för utförsel av försvarsmateriel till både Saudiarabien och Bahrain. I just de länderna har folkliga uppror slagit tillbaka med vapenmakt.

– Det här är helt absurt. Saudiarabien är en av världens värsta diktaturer. Man använder stympning som en bestraffningsmetod, bland annat mot homosexuella. Man är djupt involverad i grannlandet Bahrain för att slå ner de folkliga kraven på demokrati även där. Det här håller inte. Man måste få till stånd en lagstiftning och inte bara fortsätta att exportera, säger Magnus Walan.

Folkpartiets utrikespolitiska talesperson Fredrik Malm förväntar sig att regeringen agerar snabbt.

– Min uppfattning är att vi måste få direktiven så snart som möjligt, definitivt före årsskiftet, säger Fredrik Malm (FP) till Ekot.

Leif Ottenvang

 Tidn Dagen:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=291967

/Maria

 Har du accepterat Jesus som din Herre? När man gör det så innebär det att man delar alla hans värderingar och uppfattningar. Då har vi samma syn på bibelns tillförlitlighet, synen på himlen och uppståndelsen, och också synen på kärleken, inställningen till vår omvärld och blir konsekventa i vår kristna livsstil……..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.