År 2011 / Sverige ska köpa Black Hawk

 

Sverige ska köpa 15 amerikanska helikoptrar av typen Black Hawk. Slutförhandlingar pågår och om mindre än ett år kan de första helikoptrarna ha levererats, säger försvarsminister Sten Tolgfors (M).

Försvarets materielverk slutförhandlar just nu om köpet. Enligt planerna ska svenska piloter börja utbildas på det nya helikoptersystemet i USA redan i sommar och i början av nästa år ska de första helikoptrarna levereras.

Detta möjliggör en förlängd svensk helikopterinsats i Afghanistan från 2013 och framåt, skriver Tolgfors på Dagens Nyheters debattsida.

(http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sverige-koper-15-black-hawk_6077777.svd  Se blogginläggen om vad man skriver på “nätet” om detta.)

Alla de nya Black Hawk-helikoptrarna ska kunna vara fullt operativa 2017.

Artikeln fortsätter…

/Behöver man säga mer än att man undrar över detta/Maria

Önskar dig en härlig dag tillsammans med Jesus.

2 thoughts on “År 2011 / Sverige ska köpa Black Hawk

  1. Ja vilka nyheter- jag hörde om dem för ett tag sedan-och här kommer nu de stora vidundren. Vad käckt att de får lite att “leka” med, undrar om de vet att de kan döda med dem.

    Om de använder de där fula sakerna så kanske de dödar så många så att sjukvården blir lättare att hantera. Jag vet inte hur de tänker jag vet bara att det är fel fel fel och man talar om nedrustning- eller hörde jag fel?
    /Maria

  2. A Det här verkar bra!! Nya helikoptrar!

    B Varför satsa pengar på sjukvård när man kan jaga bönder i Peshawar? Skulle inte NATO dra sig ur AfPak för flera år sedan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.