År 2011 / nyhetsdygnet /WHO/…Ordsprboken

 

 

**
JAPAN
 

 

Japans kärnkraft räddare: “oundviklig del av dem kan dö inom några veckor”

Nyheter om Japan  

 
Workers at the disaster-stricken Fukushima
nuclear plant in Japan say they expect to die
from radiation sickness as a result of their efforts
to bring the reactors under control, the mother of one of the men tells Fox News.  The so-called Fukushima 50, the team of brave plant workers struggling to prevent a meltdown to four reactors critically damaged by the March 11 earthquake and tsunami, are being repeatedly exposed to dangerously high radioactive levels as they attempt to bring vital cooling systems back online. Den så kallade Fukushima 50, laget av modiga växt arbetstagare som kämpar för att förhindra en härdsmälta till fyra reaktorer kritiskt skadad av den 11 mars jordbävningen och tsunamin, håller på att upprepade gånger utsätts för farligt höga halten av radioaktivitet när de försöker bidra med viktig kylsystem online igen . /Det finns dåligt med nyheter om vad som sker i Japan, hoppas du som läser här kan se fler nyheter därifrån.
____

WHO får kritik för krishantering /nyheter

 WHO hanterade svininfluensan uselt. En oberoende expertgrupp underkänner det mesta av WHO:s strategi för att bekämpa pandemin.

Utredningen, som på FN:s eget initiativ granskat WHO:s agerande, konstaterar att världen inte skulle ha klarat ett liknande utbrott av ett farligare virus utan svåra konsekvenser, skriver Svenska Dagbladet.

Kritiklistan är lång och experterna kräver stora förändringar av WHO:s tillvägagångssätt vid virusutbrott.

Gruppen, ledd av den amerikanske forskaren Harvey Fineberg, anser att informationen var för dålig, att hemlighetsmakeri skapade onödig förvirring och ryktesspridning och att kommunikationerna med inblandade länder och med medierna var dålig.

Artikeln fortsätter…

____

Svensk insats i Libyen?

Just nu debatterar riksdagen inför beslutet om det svenska militära bidraget till Natoinsatsen i Libyen.

Alla partier utom Sverigedemokraterna stöder att Sverige bidrar med åtta Gripenplan och en styrka på 110 personer.

Till skillnad från norska och danska stridsflygplan får de svenska inte angripa markmål, en begränsning som drevs fram av Socialdemokraterna. Fyra-fem plan bedöms komma i väg under lördagen och göra sitt första uppdrag i nästa vecka.

Mikael Jansson från Sverigedemokraterna inledde riksdagsdebatten.

Artikeln fortsätter…

____
Gadaffi-rådgivare:
Mohammed Ismail, en framstående medarbetare i Muammar Gaddafis regering, har samtalat med den brittiska regeringen, uppger tidningen The Guardian.

Ismail, som är Gaddafisonen Saif al-Islams rådgivare, anlände till London häromdagen, säger brittiska regeringskällor. Det är i så fall ett av många brittisk-libyska samtal på två veckor.

Den brittiska regeringen har nu kontakt med ett tiotal ledande medlemmar i Gaddafiregimen. Samtliga tycks ha lagt ut trevare för att bryta med den egna regimen. Trevarna kommer sedan Gaddafis utrikesminister Musa Kusa i torsdags hoppade av i Storbritannien, rapporterar tidningen Independent.

Den officiella reaktionen från den libyska regeringen är att utrikesministern gått in i väggen och har psykiska problem. Både från Libyens beskickningar och från källor inom Gaddafiregimen talas nu om en våg av avhopp. Inget av dem har dock bekräftats än. Några av de namn som nämnts är Abuzed Omar Durda, chef för utrikesspionaget, talmannen i folkkongressen Mohammed Zwei samt biträdande utrikesministern Abdulati Al Obeidi som troligen redan befinner sig i Tunisien.     /Stockholm TT

____

*Örontasslarens ord äro såsom läckerbitar och tränga ned till hjärtats innandömen.* Ordspr 18:8

*Ett falskt vittne bliver icke ostraffat, och den som främjar lögn, han skall förgås.* Ordspr 19:9

*Många planer har en man i sitt hjärta, men HERRENS råd, det bliver beståndande.* Ordspr 19:21

/Maria

8 thoughts on “År 2011 / nyhetsdygnet /WHO/…Ordsprboken

 1. Jag tycker också att det är dágs att sluta drömma om demokratier och fred när man ser hur allt går sönder i samhälle och värld.
  Ja Jesus säger ju tydligt hur det såg ut då och hur det ser ut nu, Jesus kommer att komma tillbaka och vi vill nå människor för att säga detta.
  Det finns ju de som vet att han kommer men de bryr sig inte…? Måtte Jesus väcka människor, måtte vi få hjälpa till….
  /Maria

 2. What goes around comes around…

  Säger inte Jesus att människor planterade, gifte sig, fick barn, handlade och sen kom Människosonen tillbaka, plötsligt. En försvann och en var kvar.

  Vi har ju sett tecknen (de är många) och Jesus säger vi ska vara vakna och inte drömma om en framtid utan honom!

  Tror vi att vi kommit upp ur historiens vak och nu är det dags för bygga “världsdemokrati”, så får vi tro det. Det sa man också 1905, och man var igång och byggde i Afrika redan då!!

 3. Fullständigt förvirrande omständigheter om man inte vet spelet bakom, och ja, då blir de kanske ännu mer förvirrande…/Maria

 4. Faktum av denna “humanitära politik” blir ju att hela världen (FN/NATO mfl) går emot enskilda länder som inte beter sig som de ska. Detta tycker vi är rätt.

  Ingen ska behöva försvara Qadaffi som är en liten mördare, med en hel del olja.

  När TV teamet lämnat platsen styckas landets tillgångar och en ny västvänligare president sätts in. Vad skiljer detta handlande från imperiumpolitiken i Nordafrika år 1905?

  År 1905 var Egypten en vassalstat, Benghazi var fritt från Tripoli, Sydlibyen kontrollerat av Britterna, Eritrea var italienskt, Tunisien och Algeriet franskt och Sudan, Kenya, Tanzania mfl i brittisk/tysk ägo…!!

  http://www.zonu.com/fullsize-en/2009-11-06-10902/Historical-map-of-Africa-1905.html

 5. Ja det har sedan länge handlat om mer död än demokrati. Nej jag begriper inte heller, och jag tror att Gud är mycket vred över det so sker.
  Det är många länder som håller på att falla samman och jag tror att länderna i M-östern är mer än lurade på sin frihet och ‘demokrati’. Det kommer inte att bli lätt i de afrikanska länderna..

  Ja Jesus kommer tillbaka. Vi väntar på Jesu tillkommelse- tyvärr kommer A-krist först, (är iofs redan här ser vi i systemen)Men Jesus kommer för att döma rättvist och vi kommer att få vara med honom, jag hoppas fler kommer att se hans sanningar och det eviga livet i honom. /Maria

 6. (Hur skapas en bättre värld?)

  Det börjar bli mer död än demokrati. Jag begriper inte hur de tänker: ska man mörda varandra först, och sen bygga demokratiska institutioner? Ska världen bestämma vilken president som ska sitta i respektive land? På vilket sätt är det demokrati?

  Världen gillar inte Elfenbenskustens president och då ska han gå och landet delas och inbördeskrig startas. Världen gilllar inte Qadaffi numera, och då ska han flygbombas. Världen gillade inte valresultaten i Gaza och då terrorstämplas valets vinnare Hamas. Världen gillar inte Mugabe, men han mutas på FN konferenser med pensioner och fri fllykt till söderhavsö.
  Världen gillar inte Omar Bashir i Sudan och han sitter i Haag, sen delas landet och oljan hamnar i väst?

  En bättre värld kallas detta arbetssätt.

  (Ett sammanträffande?)

  Vad har Libyen, Sudan, Elfenbenskusten, Eritrea och Zimbabwe gemensamt? Förutom att de är länder som håller på att falla samman samtidigt/i konflikt med väst, är de enda afrikanska länder som inte deltar i Africom (USA afrikanskt militärkommando, som Bush satte upp 2007).
  Det gäller att “dela världens gemensamma värderingar.”

  När kommer Jesus? Vi väntar på Honom istället!
  🙂

 7. Ja jag såg det på nyheterna ikväll, som var fulla av krigs/våldsbilder från länder i kris. Dog de för en bättre värld…knappast. En helt onödig död… fruktansvärt-
  /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.