År 2011 /M Ghadaffi

 

Man säger att den fruktade ledaren M Ghadaffi /Khadaffi är död. Kan det vara sant? Kan man tro på det? Varför jag sätter ett frågetacken är för att ledare efter ledare blir dödade på ett, som det verkar vara, enkelt sätt av styrkor som ingen vet är de som är de riktiga i sammanhanget. Vidare är det väldigt konstigt att M Ghadaffi låter sig fångas på det viset, han som har alla flyktvägar och pengar till sin fördel, och varför har man inte fått bort honom från sin ställning på alla dessa år?  Det finns väldigt många olika historier om hur detta gick till.

Är det jag som är dum kanske, det finns nog inga konspirationsteorier, och det kanske bara är jag som anser att detta är knepigt att Libyen plötsligt är fritt från en terrorledare som regerat i 42 år. 

Likaså har de andra länderna blivit fria, kanske Grekland snart är på grön kvist igen efter sin dåliga ekonomi…

Samtidigt säger F Reinfeldt idag att vi  (nya moderaterna?) har väldigt bra skyddsnät för de sjuka och fattiga, ja han sade mer än så…nyss. Ansvar, ja han talar om ansvar.

/Maria

2 thoughts on “År 2011 /M Ghadaffi

 1. Ironi och galenskap trängs.
  Vi är duktiga i Europa- mörkret kommer närmare och andra skall lösa våra problem.
  Vem sbetämmer vad som skall göras och får den lilla människan säga några ord? Är det märkligt att det blir sådana demonstrationer av människor som tror på demokratin, som inte finns.
  Lyssna på folk, när gjorde de det senast?
  Ironi och galenskap
  _________

  Jesus lever och är Herre. /Maria

 2. Är det inte ironiskt att vi i Europa/väst numera visar vår moraliska förträfflighet och vårt demokratiska sinne, inte främst genom att lyssna på befolkningen och hävda den svages rätt, utan genom att döda, avsätta och döma ledare i ickedemokratiska samhällen?

  Om vi inte brände broar och sköt barbarer i fjärran länder, skulle vi snart inse att medborgarnas rättigheter och röster inte är att räkna med, när det handlar om stora och viktiga sammanhang; när det handlar om hur samhället ska styras!

  “Vi vill inte riskera att medborgarnas missnöje och idéer formar politisk policy.” (rep Peter King, i diskussion om protesterna mot Wall Street)

  Att lyssna på folk är en risk makthavare ibland inte är villiga att ta…

  Vi har utvecklat ett väldigt bra skyddnät för de friska, och vi jobbar dagligen på att förstärka det…HAHA!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.