År 2011 / Guld dinar och Islamic Banking?

Guld Dinar och Islamic Banking bakom Libyens revolution?Whitetv.se,
2011-05-19

Stora evenemang i världen har ofta en finanspolitisk bakgrund. Efter att Saddam Hussein bestämde att irakisk olja skulle handlas i Euro och inte längre i dollar så invaderade USA Irak 2003. 1991 hade USA:s president Bush (papa) sett till att General Schwarzkopf (till dennes stora förtret) inte skulle gripa Hussein trots alla ohyggliga brott han begått. Man lät honom fortsätta att slakta och tortera hundratusentals människor.

Men plötsligt, 2003, dög Saddams omoral och hot mot människor som skäl för invasionen. Massförstörelsevapen hittades på som krigsgrund.

Libyens diktator Gaddafi hade 1996 och efter millennieskiftet stora afrikanska konferenser att arabstaternas olja inte längre skulle handlas i dollar utan i guld dinar (äkta guld), vilket skulle ha bragt välstånd till större delar av Afrika. Han ville införa en konkurerande valuta till Euron och dollarn: Gold Dinar.

En sådan åtgärd hotar US dollarn som världsledande valuta vilket ha gett USA den största makten, större än alla vapen. De kunde producera dollarn utan ett värde i sig och handla äkta värden i hela världen. Då de fortsatte att ohämmad ”trycka” värdelösa dollar blåste de upp dollarmängden så att dollarn blir allt mindre värd i en rasande fart, vilket kan mätas i guldpriset, som skenbart gått upp. Egentligen har det varit ganska stabilt men dollarn har rasat i värde genom den ansvarslösa uppblåsningen av dollarmängden utan att knyta den till bruttonationalprodukten. (Se den Vita Skolan i Nationalekonomi)

På så sätt har USA systematiskt och medvetet lurat alla som sålde något för dollar. China och Japan är de länder som lurades mest då de sitter på de största dollarreserverna som blir allt mera värdelöst.

Ett annat skäl för USA:s inblandning är att Libyens Central Bank inte ligger under kontrollen av centralbankernas centralbank, Bank for International Settlements, (BIS). Syrien, Sudan, Somalia och Iran gör inte heller det. USA vill via BIS helst styra alla länders centralbanker.

Den tredje triggern för de nordafrikanska revolutionerna är Islamic Banking. Detta skäl tas inte upp i nedanstående film från Russian Television (varför jag inte delar åsikten att det hela enbart gäller Libyen; det gäller alla länder där Islamic Banking är stark; oljan spelar naturligt också en roll samt Chinas allt större aktiviteter).

De banker som följer Sharialagen har en mycket bättre moral än de västliga, ”kristna” bankerna. De får inte ta ränta på sina lån för att folk inte skall hamna i ränteslaveriet som vi utan deras banker skall dela på riskerna när de går in med pengar i ett projekt. (Ränteförbudet fanns tidigare i kristendomen också). Går det bra, får de islamska bankerna utdelning på sina lån, går det dåligt, så förlorar de sina pengar. Den dödliga exponentiella utvecklingen med ränta på ränta finns inte heller hos Islamic Banking. Därför har deras banker överlevt finanskrisen mycket bättre än Goldman Sachs (Government Sachs) och J.P. Morgan bankerna, d.v.s. Wall Street storfinansen som privat äger den amerikanska centralbanken Federal Reserve och som regerar USA utan att de blivit valda åtminstone sedan 1913 när de kuppade in Federal Reserve Act. I USA finns ingen opposition utan bara en opposame. Det är en och samma kraft som styr både det republikanska och det demokratiska partiet. Därför blev det inte heller någon påtaglig ”change” när Obama tog över.

Se även videon:
Gaddafi gold-for-oil, dollar-doom plans behind Libya ‘mission’?

Artikeln fr:

http://www.nyapolitiken.biz/int_politik/gold-dinar.html

/Maria

2 thoughts on “År 2011 / Guld dinar och Islamic Banking?

 1. Hemska saker! Vad skall man säga och göra?
  Bara be!

  Cirkusen verkar spela över nu åt alla håll.! Grymt otäckt. /Maria

 2. De stater som sätter sig upp mot olje-bankkartellen NWO blir förr eller senare invaderade.

  Nyss hade vi attacker i Libyen, Sudan och Elfenbenskusten samtidigt. Alla tre länderna är inte med i Africom (global militär allians) Libyen är med i Opec och sankanr centralbank. Sudan delades så att oljan frigjordes för… gissa vilka! Elfenbenskustens president hade tagit några steg för långt, och fick de glada fransoserna/FN på sig.

  Syrien är nästa krig på tapeten för NWO.

  Bäst vore om alla länder följde det internationella spelarna och gjorde som de skulle….Då skulle vi leva i en global demokrati, sägs det…sort of. En oljedoftande demokrati.

  Nu är globalspelarna på ett slutet möte i fyra dagar – det sk Bilderbergkonferensen är i St Moritz i helgen. Och pressen har bakbundna händer/alt säger att hemliga möten med världens bankirer, världspolitiker, affärsmän saknar politisk betydelse.

  Så funkar demokratin i praktiken!

  Jämför den här artikeln med artikeln under om RKK!
  Se vad lika de egentligen är!

  Alla ska med i cirkusen! Annars löper man risken att bli förhörd av inkvisitionen, vare sig den är katolsk eller sitter i Haag.

  (Saddam och Gaddafi är riktiga skurkar utan tvekan. De är/blir de flesta som spelar monopol med världens resurser…)

  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.