År 2011 / Börsoro / ???

 

Deu 4:29  Men när I där söken HERREN, din Gud, då skall du finna honom, om du frågar efter honom av allt ditt hjärta och av all din själ.

Act 17:27  detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss.

*
-Det är svårt att veta att så många inte vill treva sig fram och finna Gud. Man vill inte heller söka honom, men man vill väldigt ofta raljera och skoja om honom, eller kalla honom för oerhört fula namn.

Man säger ofta att man vill tro och den tron kan få se ut lite hursomhelst, uppblandad, torr, farligt utspädd med newage eller rosenkransar eller något hokuspokus. Men GUD finns ju inte där.

Gud finns och bor i ett ärligt och uppriktigt och troende hjärta. Han bor ju inte i hus av trä eller sten eller stål, med prydnader av guld eller silver. Ett vardagsrum eller en kammare trivs han i. Finns där människor som uppriktigt söker honom och finner honom och umgås med honom så nog finns han mitt ibland dem.

Tiderna som är nu är ju inte muntra och nu väntar vi på att få se om det blir en reccession i USA, vad som skett efter jag skrivit detta vet jag ju ej. Men risken finns att Bibeln och Uppenbarelsebokens ord kommer att visa sig vara rätt och olika saker ske som den otroende inte alls väntat sig, jag tänker då närmast på det som sker på börserna nu, och vad det blir för turer inom ekonomierna m m.
_________________________
Risk för att USA:s kreditbetyg sänks ytterligare

Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor’s överväger att åter sänka USA:s betyg. Det uppger institutets vd John Chambers i en intervju på söndagen.

Osäkerhet inför ny börsvecka Brown kritisk mot Merkel och Sarkozy  
Helgöppna börser föll Kina ryter till om USA:s ekonomi
Marknaderna väntar på krisbesked
Många manade när guvernör bad för Obama Vita huset: Vägen till överenskommelse för lång
Ytterligare börsfall väntas
Krisen kan sänka pensionerna
”En hörnsten skakades”  G7-länder i möte om Europakrisen 
Kaosvarning efter sänkt USA-betyg

Turbulent veckoavslut för USA-börsen Krismöte att vänta med G7-länderna Hägglund: Regeringen bör eftersträva att genomföra så mycket som möjligt OpinionPax americana krackelerar Analys”Det kan bli en ond spiral” Annons: .Risken att världen får se USA:s betyg nedgraderas ytterligare ett steg är en på tre. Det budskapet kommer från kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor’s vd John Chambers.

I en intervju på söndagen gav han uttryck för att institutet överväger att genomföra en ny sänkning inom 6 till 24 månader.

– Om statsfinanserna i USA försämras ännu mer eller om det politiska dödläget består, skulle det kunna leda till en nedgradering, säger John Chambers rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Enligt Chambers bedömning kommer det att kunna ta tid för USA att återfå topprankningen AAA. För att uppnå detta anser han att landet först måste lyckas stabilisera storleken på statsskulden och allra helst få den att sjunka.

– Och det skulle också behövas, tror jag, att politikerna i Washington visar en större förmåga att nå konsensus än vad vi sett hittills, säger John Chambers. Källa:

http://www.dn.se/ekonomi/risk-for-att-usas-kreditbetyg-sanks-igen

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.