Apostlagärningarna / Kap 14

 

Inga under i världen kan få alla människor att tro. Tro kommer inte av mirakel utan av predikan av Guds ord. Däremot lät Gud bevisa sin kraft genom de under apostlarna utförde. Ändå blev inte alla övertygade. Slösa inte bort din tid med att vänta på under och tecken. Så ut Guds ord så bra du kan i den bästa jord du kan finna, dvs i människor som är mottagliga och lämna åt den helige Ande att övertyga dem.

*
*

Act 14:1  På samma sätt tillgick det i Ikonium: de gingo in i judarnas synagoga och talade så, att en stor hop av både judar och greker kommo till tro;
Act 14:2  men de judar som voro ohörsamma retade upp hedningarna och väckte deras förbittring mot bröderna.
Act 14:3  Så vistades de där en längre tid och predikade frimodigt, i förtröstan på Herren, och han gav vittnesbörd åt sitt nådesord, i det att han lät tecken och under ske genom dem.
Act 14:4  Men folket i staden delade sig, så att somliga höllo med judarna, andra åter med apostlarna.
Act 14:5  Och när sedan, både ibland hedningar och ibland judar med deras föreståndare, en storm hade blivit uppväckt emot dem, och man ville misshandla och stena dem,
Act 14:6  flydde de, så snart de förstodo huru det var, till städerna Lystra och Derbe i Lykaonien och till trakten omkring dem.
Act 14:7  Och där förkunnade de evangelium.

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.