Aposteln Paulus/2 Tim 4 sanningen möter motstånd

 

I 2 Timotheusbrevet kap 4:1-5 skriver Paulus om de tider som är sluttiderna, och han skriver om att människor inte kommer att lyssna till sanningen och vad det får för konsekvenser. Men…det är ju där vi är nu verkar det som. … Se verserna här:

2Ti 4:1  Jag uppmanar dig allvarligt inför Gud och Kristus Jesus, inför honom som skall döma levande och döda, jag uppmanar dig vid hans tillkommelse och hans rike:

2Ti 4:2  Predika ordet, träd upp i tid och otid, bestraffa tillrättavisa, förmana med allt tålamod och med undervisning i alla stycken.

2Ti 4:3  Ty den tid kommer, då de icke längre skola fördraga den sunda läran, utan efter sina egna begärelser skola samla åt sig lärare hoptals, alltefter som det kliar dem i öronen,

2Ti 4:4  en tid då de skola vända sina öron från sanningen, och i stället vända sig till fabler.

2Ti 4:5  Men du, var nykter i allting, bär ditt lidande, utför en evangelists verk, fullgör i allo vad som tillhör ditt ämbete.

-Här ser vi ju klart och tydligt den tidsanda som var då och vi kan jämföra med den som är nu. På den tiden trodde man att Jesus skulle  komma tillbaka mycket snart, men det har ju dröjt, och det finns en mening med det. Vi kan också se i texten hur oerhört viktigt en predikants/evangelists/lärjunges arbete är. Predika Guds ord.Det är mycket angeläget-

Ja vi är i en tid nu då inte den sunda läran predikas, ja vi har varit där länge men det tycks bli mer och mer allvarligt och mer och mer går man ifrån vad som står i vår bibel och lyssnar och läser annat som stämmer bättre med vad man SJÄLV vill höra och ta till sig. Mer av den ockulta undervisningen kommer och new age är innanför dörren, och underligheter sker i församlingarna. Jag läste ikväll på en sida om att kyrkfolket/församlingarna inte kommer att ändra sig utan de kommer att behöva hjälp i de tider som kommer med att få veta det rätta ur Guds ord, för det har försummats att ge dem.

****
Jesus jag älskar dig. /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.