Aposteln Paulus /Öppnade ögon

 paulus.jpg

http://www.godtube.com/view_video.php?viewkey=425029827639c7036d24  Saul´s (senare Paulus) överraskande omvändelse. Förvandlad av Gud från förföljare av kristna till förkunnare om kristus.

I denna film kan du få höra om hur Saul blev att vara Herrens redskap. Saul får möta Jesus Kristus och  Herren sade (Apg 9:15) :

 “Gå, och gör som jag säger, för jag har valt ut Saul till att vara mitt redskap. Han ska föra  mitt ord till länder och kungar och till Israels folk. Och jag ska visa honom hur mycket han måste lida för mig.” Apg 9:1-19

Alltså: Saul var den som förföljde kristna och var fylld av hat och mordlust. MEN han fick möta Jesus, och blev omvänd till en kristen. Saul fick ÖPPNADE ÖGON. Han blev också tillfälligt blind i Damaskus, och han stannade där i tre dagar, och han varken åt eller drack. ..

Öppnade ögon vill Gud att vi ska ha. Han vill inte bara att alla skall bli troende, han vill också att vi som ÄR troende skall ÖPPNA våra ögon och kunna se hjärtat på dem vi samtalar med OM Gud. Det finns oerhört många människor som verkar intresserade av Gud, som vill veta vad frälsning är och hur man kommer nära Gud. Men det kan också vara mycket av rent prat i dessa personer, de kanske inte alls är så angelägna om att få höra Guds ord som de säger.

Nej allt är inte alltid som det ska. Den troende skall sträva efter urskillningsförmåga, urskiljningens gåva, för att inte hamna i situationer där människor tar ens krafter i anspråk till ingen nytta. Antingen vill man komma nära Gud och bli frälst eller också kan det vara så att man bara leker med den personen som vill en väl.

Öppnade ögon fick Saul efter sin blindhet, och detta händer:

 “Då gick Ananias dit och fann Saul, och han lade sina händer på honom och sa: Saul, min broder, Herren Jesus, som visade sig för dig på vägen, har sänt mig för att du ska bli fylld med  den helige Ande och få din syn tillbaka.”

“Och i samma ögonblick kunde Saul se. Det var som om fjäll föll från hans ögon! Sedan blev han genast döpt. Därefter fick han också krafterna tillbaka.” …

Vi vet att han blev aposteln Paulus som sedan frimodigt gick in i det arbete som Gud hade för honom. Vi vet att han blev mäktigt använd av Gud. Läs Paulus alla brev i Nya Testamentet.

2 thoughts on “Aposteln Paulus /Öppnade ögon

  1. Jag beundrar Paulus, han var en stor man.Han var en skurk men blev helt annorlunda.
    Tänk vad Gud kan göra! Han gör under.
    Kram Maria

  2. Hej Maria!

    Tänk först var Saul en STOR syndare och så blev han en STOR efterföljare av Jesus,det är så fantastisk!!!
    Kram Kyllikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.