Aposteln Paulus / Möta Kristus

dsc00194.JPG

Aposteln Paulus har mycket att lära oss. Hoppas ni läser vad han skriver i sina brev… Han säger bl a att vi ska vara trogna den uppgift vi får, att utföra den väl för att i slutänden få möta Kristus.

2 Tim 2-3 säger:

“Var alltid ivrig att predika Guds ord så fort du får en möjlighet, både när det passar sig och när det inte passar sig. Tillrättavisa och bestraffa människor när det behövs, och uppmuntra dem att göra det som är rätt. Och undervisa dem med stort tålamod i Guds ord.”

Det är viktigt att vi förstår hur viktigt Gud tycker att vårt arbete är bland människor. Själv har jag tyckt att man inte ska predika Guds ord då det inte passar sig,

men:

jag var med i ett sammanhang då det absolut inte passade sig att tala om Gud, (enligt andra) men, det var just de Guds ord, som ändrade på en sak som kunde gått illa för en människa.

Så senare förstod jag att det var goda ord som människor fick höra och som ändrade på en arbetsam situation, som kunde gjort en människa illa.

Det var Guds ord som predikades i den helige Ande, och det var absolut rätt.

Så därför håller jag med Paulus och beundrar honom för hans kunnande, klarsynthet och tro på en Mästare.

Hur svåra omständigheter vi än hamnar i så ska vi veta att det lönar sig, och är ett måste för oss att hålla fast vid Guds ord. En gång kommer vi att möta Jesus Kristus……..

http://www.bed.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.