Aposteln Paulus /Lär av Paulus Rom 7:15

 

*

Det är nödvändigt att förstå bibeln om vi vill vara kristna människor. Det är en hela tiden pågående process att vara kristen, ja hur skulle det annars gå om man inte fick lära hela tiden?

Paulus är en av mina favoriter och han har lärt mig mycket av honom. Paulus delar med sig av tre erfarenheter från sitt eget liv när det gäller hur vi ska handskas med begär som kommer från vår “gamla människa”.

1. Kunskap är inte svaret (Rom 7:9) Paulus mådde bra så länge han inte begrep vad lagen krävde. När han insåg sanningen visste han att han var dömd.

2. Beslutsamhet (envishet) når inte heller ända fram (Rom 7:15). Paulus upptäckte att han syndade genom att göra saker som han egentligen inte hade någon glädje av.

3. Inte ens en mogen kristen kan utrota allt syndigt beteende i sitt liv (Rom 7:22-25)

Att bli Kristuslik är en livslång proces, ja. Paulus jämför det med en löpartävling. Ja du känner kanske igen denna artikel om vad Paulus säger men den är så viktig så den får gå i repris, bl a för att man så tydligt ser att kristna människor inte anstränger sig i dag, för att VÄNDA OM och göra RÄTT.

Paulus har betonat i brevet till romarna: INGEN är utan skuld!  INGEN förtjänar egentligen att bli frälst. Tänker man på den meningen så kan man undra över vilket under det är att man själv har fått frälsning!

Alla är vi beroende av Kristus och det han gjorde för vår frälsning. Vi kan aldrig förtjäna den genom gott upprörande, (men många har lärt sig så och det är fel.)

Satan är skicklig då det gäller att fresta oss, och människor är duktiga att hitta på undanflykter, istället för att försöka besegra synden med vår egen viljekraft måste vi ta i anspråk den oerhörda kraft som Jesus ställer till förfogande. Det är Guds sätt att hjälpa oss till seger. Han sänder oss den helige Ande att bo i oss och ge oss kraft. Om vi faller böjer han sig kärleksfullt ner till oss och hjälper oss upp.   /Bibeln.  /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.