Aposteln Paulus / Gud undervisar

Paulus var sänd av Gud.

Paulus var verkligen en man som stod upp för Jesus och evangelium. Paulus använde Guds vapen i alla strider, inte sina egna, i arbetet för Gud. /2 Kor 10:1-6 /  Paulus hade alltid strävat efter att hans andliga barn skulle växa upp till mogna kristna.  /2 Kor 13:9/   Paulus upphöjde Gud och hans plan och sökte inte sin egen ära. /2 Kor 10:12-13/  Detta vara bara några av alla de bibelord som är oerhört intressanta att läsa. Och jag vill igen återkomma till hur det var på lärjungarnas tid och jämföra med nu. De  flesta predikanter idag vill bli upphöjda, istället för att de upphöjer Gud som gett dem möjligheter att få förkunna hans ord. Det är många som vill bli satta på piedistal och inte inser allvaret i vad de är satta av Gud att göra.

Paulus strävade alltid för att ”utbilda” sina andliga barn, dvs han gav dem verkligen den undervisning (från Gud) de behövde, för att kunna växa i sitt liv som troende. Så anser jag inte att det är idag.

Tänk på en sak:  När Paulus innan sin frälsning och mötet med Jesus hade namnet Saul, då var Saul en grym människa. Efter sin frälsning dröjde det inte mer  än tre dagar innan Paulus var i gång att predika ! 

En fråga: Gick han på bibelskola innan? Gick han någon slags Alpha-kurs? Hade han någon som talade om för honom hur han skulle få den helige Ande som gåva?  Svaren blir: nej nej nej.  Gud ger oss svaren, utbildningen, lösningarna, frimodigheten, kärleken och allt annat man behöver för att gå ut i världen och sprida evangelium. Tål att tänkas på, eller hur?

2 thoughts on “Aposteln Paulus / Gud undervisar

 1. Hej Jojakim! ja du har rätt. Kyrkorna vimlar idag av präster som inte ens är frälsta, inte äslakr Jesus Kristus och till och med kallar Gud för ”Moder Gud”! Vad hemskt detta är.

  Det ordet kyrka står inte i bibeln- och ekumeniken är inte heller enligt Jesu ord. Falska villolärare finns det så många av! Ja den helige Ande skall och vill undervisa oss om vad Gud säger…ulvar i fårakläder finns det många av!Gud och tron är allt för mig—för evigt!
  Vad kul att du tittar in här, du är så välkommen tillbaka hit!
  Blessings
  /Maria

 2. Dagens ”präster” är inga riktiga präster, därför att Gud har inte utvalt dom till det.
  Prästerna som valdes ut var tvungna att komma från Levi stam och dom valdes ut av dom som utav Gud var valda till att göra det.
  Dagens ”präster” är inte ens församlingsledare, för det är församlingen som väljer ut sin ledare, inte en kyrka som tillsätter den platsen med sina självutnämda ”präster”.
  Det är den helige ande som undervisar, se upp med dom falska lärarna som det varnas för i bibeln, såsom ulvar i fårakläder.
  står ditt val mellan kyrkan och Gud, så välj Gud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.