Aposteln Paulus / 2 Kor:26— Att följa Jesus

 

Tankar:  Visst vill man bli använd av Gud! Visst vill man tjäna honom, genom allt…..Ja så tänker många men det finns så många  bibelställen som talar om att ta sitt/Jesu kors på sig..Skulle alla vi som vill tjäna Gud stå ut med vad t ex Paulus fick stå ut med? Han berättar om vad han utstått i  2 Kor 11:26-30
T ex så skriver han så här:
“Jag har ofta måst vara ute på resor; jag har utstått faror på floder, faror bland rövare, faror genom landsmän, faror genom hedningar, faror i städer, faror i öknar, faror på havet, faror bland falska bröder-   allt under arbete och möda, under mångfaldiga vakor, under hunger och törst, under svält titt och ofta, under köld och nakenhet.
Och till allt annat kommer det, att jag var dag är överlupen, då jag måste hava omsorg om alla församlingarna. Vem är svag, utan att också jag bliver svag? Vem kommer på fall, utan att jag bliver upptänd?  –    Om jag nu måste berömma mig, så vill jag berömma mig av min svaghet.”

När du läser vad Paulus går igenom för att följa Jesus och göra hans vilja i predikande, att få människor frälsta, ja då kan du fundera på om våra tiders evangelister och andra högt uppsatta Guds tjänare går igenom detsamma. Vi kan fråga oss om hur arbetsamt det kan vara att sitta i privatflygplan från den ena destinationen till den andra, med fullt av betjänande medföljare, som följer minsta vink. Vi vet att det finns massor av s k predikanter och profeter (många av dem är falska) som reser i världen och inte följer Jesus som de borde. Har de läst bibeln som de borde? Vill de följa Jesus? eller som Paulus följde Jesus?  Inte förde Jesus någon lyxtillvaro? Nej, det gjorde han inte.

När vi ber om att få tjäna Gud i allt och genom allt, måste vi beräkna kostnaden, för den kommer att bli mycket hög för den som vill tjäna fullt ut. Det kommer att komma svåra tider, och det finns de som hellre vill fortsätta att sova stället för att ta itu med Guds önskningar.  Kärleken till Jesus måste vara mycket stark om man skall orka…..om man är ärlig och leds av Guds Ande … då vet man…/Maria

2 thoughts on “Aposteln Paulus / 2 Kor:26— Att följa Jesus

  1. Hej Janne. Tack för att du tycker om texten..jag skrev den ikväll.

    Du får gärna kopiera den om du vill!
    Tankar man har ibland..som man sätter på pränt.
    Kopiera det du vill som du vet jag skrivit.
    Hälsn Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.