Aposteln Johannes/ Presentation

johannes.jpg

Vem var Johannes?

Johannes fick uppleva Guds kärlek på ett alldeles speciellt sätt. Eftersom Johannes erfarenhet av Jesu kärlek var så stark och personlig, därför var Johannes särskilt uppmärksam på de ord och handlingar av Jesus som visar hur han som är kärlek själv uttrycker den.

Jesus kände Johannes utan och innan och älskade honom utan gräns. Jesus kommer var och en av oss till mötes på samma sätt som han mötte Johannes.

Vi kan inte förstå djupet i Jesu kärlek om vi inte är villiga att inse att han ser rakt igenom oss. Med accepterandet av Guds kärlek kommer också en längtan efter förvandling.

Vi får inte Guds kärlek på grund av våra egna prestationer, utan den frigör oss så vi verkligen kan leva och uträtta något.

Nyckelverser:

“Jesu lärjungar såg honom göra många under, förutom dem som är nedtecknade i denna bok. Men dessa är nedskrivna för att ni ska kunna tro att han är Messias, Guds Son, och för att ni ska få evigt liv genom att tro på honom.” (Joh 20:30-31)

“Kära bröder, det är inte något nytt bud jag skriver till er om. Det är ett gammalt bud, som ni alltid har haft, ända från början. Ni har hört det förut. Ändå är det nytt, för genom Jesus och hans exempel blev det verklighet och så är det också i era liv. När vi älskar varandra försvinner mörkret i våra liv, och det nya ljuset från livet i Jesus Kristus har börjat lysa.” (1 Joh 2:7-8)

Det berättas om Johannes både i evangelierna, Apostlagärningarna och Uppenbarelseboken.

*******

2 thoughts on “Aposteln Johannes/ Presentation

  1. Hej
    Jesus ser oss, hör oss, vet om oss, älskar oss. Ja han drar oss upp till ljuset och visar oss vad liv är! Du är på väääg..Kram Maria

  2. Hej Maria!
    Jag kan bara vara tacksam för att Jesus ser rakt genom mig,allt som jag har inom mig,drar Han upp till ljuset så jag kan be om förlåtelse,tårarna kommer nu när jag tänker på allt ont som jag har gjort och blivit förlåten för.Vilken kärlek,vilken Nåd,det går inte ens förstå….
    Jag längtar så efter att jag kommer att förvandlas…..
    Kram Kyllikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.