Aposteln Johannes / “Hur kan jag finna Gud?”

2870.gif

Kapitel 14:4-6

Jesus säger:”Och ni vet vart jag går och hur ni ska komma dit?”

“Nej, det vet vi inte, sa Thomas. “Vi har ingen aning om vart du går. Hur ska vi då hitta dit?

Jesus sade till honom: “Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Fadern utom genom mig. Vet ni vem jag är så vet ni också vem min Far är. Från och med nu känner ni honom, och ni har sett honom.”


*Det här är ett av de mest grundläggande och viktiga avsnitten i hela Bibeln: Frågan som ställs är: “Hur kan jag finna Gud?” och svaret blir:

“Bara genom Jesus!” Jesus är vägen eftersom han är både Gud och människa. Genom att förena vårt liv med hans blir vi förenade med Gud. Lita på att Jesus förenar dig med Gud, din far, och att alla Guds barns förmåner tillhör dig.

Jesus säger att han är den enda vägen till Gud, vår far. Somliga menar kanske att det är lite väl trångsynt att påstå något sådant. Vägen är väl tillräckligt bred för att hela världen ska kunna vandra på den? Ja, men bara om man verkligen fattar det beslutet och acceptera vägen som den är.

I stället för att bekymra oss om vägens villkor och att den är smal borde vi ropa: “Tack Gud för att du har gett oss ett säkert sätt att nå fram till dig!”

2 thoughts on “Aposteln Johannes / “Hur kan jag finna Gud?”

  1. Hej
    Tack Dag för din kommentar som gör mig så glädjefylld. Mina enkla försök att sprida Jesu kärlek…. Tack.
    /Maria

  2. Glädje uppfyller ens hjärta när man får se alla bloggposter med Bibelintroduktion. Säger som Paul Forsén: “Mitt hjärta fylls av tacksägelse”. Rich blessings! //Dag Sr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.