Aposteln Johannes/ Kärleken och sanningen hos Jesus

 

*

Välj sanningen!

Vi bombarderas dagligen av osanningar på ena eller andra viset, men man sväljer dem så enkelt som om det vore friskt vatten man svalde. Vi bombarderas av falskhet, men ser det inte.

Det talas mycket om sanning och kärlek, men det praktiseras inte så ofta som det borde.

Fakta döljs och positioner och produkter styr.

OM det nu sades så många sanningar som det borde sägas- ja då skulle ju evangelium predikas ute bland människan. Jesus är ju sanningen enligt bibeln.

Kärlek är ett fint ord, och vi möter mycket av kärlekssånger och kärlekstexter och kärlekstester, i radio  och tv och annan media. Men i detta finns lögnen placerad.
Kärlek är ett fint ord, MEN det handlar i mångt och mycket om känsloupplevelser. VAR finns den ÄKTA kärleken? Det är många som söker den!  Den finns hos Jesus, så svarar jag.

Aposteln Johannes hade varit vittne till vad verklig sanning och äkta kärlek är, eftersom han hade varit tillsammans med Jesus. Johannes var en lärjunge och han var så påverkad av sina upplevelser att alla hans skrifter (evangeliet, de tre breven och Uppenbarelseboken) är uppfyllda av samma tema- sanningen och kärleken, som är livsviktiga förutsättningar för ett kristet liv.

2Jn 1:6  Och däri består kärleken, att vi vandra efter de bud han har givit. Ja, detta är budet, att I skolen vandra i kärleken, enligt vad I haven hört från begynnelsen.

2Jn 1:7  Ty många villolärare hava gått ut i världen, vilka icke bekänna att Jesus är Kristus, som skulle komma i köttet; en sådan är Villoläraren och Antikrist.

2Jn 1:8  Tagen eder till vara, så att I icke förloren det som vi med vårt arbete hava kommit åstad, utan fån full lön.

2Jn 1:9  Var och en som så går framåt, att han icke förbliver i Kristi lära, han har icke Gud; den som förbliver i den läran, han har både Fadern och Sonen.

Hallelujah! Jesus är den som lär oss vad sanning och kärlek är. Fröjda dig du som är frälst och gå vidare med Jesus! Du som inte känner Jesus, be att få bli hans lärjunge och få lära känna sanningen! på djupet.  /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.