Antikrist/ Ett nytt ekonomiskt världssystem

 

 

Antikrist…666… Förvirring…

“Framtiden är vår”

***Jag har i min ägo en bok av Josef Östby, som talar mycket om den tid som skall komma. J Ö har skrivit enormt bra i sin bok och därför tar jag idag med olika små stycken ur hans bok. Läs och begrunda!***

Nationer som inte vill veta av Kristus söker sig en annan lösning på sina problem. De öppnar väg för en fredsprofet som motsvarar deras önskemål. Bibeln kallar den kommande storhärskaren för Antikrist.

Aposteln Johannes understryker att det finns flera “Antikrister” i den mänskliga historien och de kännetecknas av att en antikrist inte erkänner Jesus vara Guds son. Att detta skall vara ett utmärkande drag är mycket intressant. Bibeln konstaterar därmed att det hela djupast rör sig om en andlig kamp. Det kommer att bli en trendatt man från kristet håll framhåller att Jesus inte är unik.

*Tar man ifrån Jesus hans gudomlighet blir han precis som alla andra.*

De trender och krafter som idag behövs för att skapa förutsättningar för ett framträdande av en antikrist är ganska klara. Till dem hör kravet på ett nytt ekonomiskt världssystem. Vi vet att världsekonomin är i obalans…

Vi har redan de tekniska möjligheterna för att skapa ett kontantlöst samhälle. kraven på ekonomiska förändringar följs av krav på insyn i andra människors liv. Datan gör det möjligt att registrera oss in i minsta detalj. I det kontantlösa samhället kommer kontokortet att ersätta pengarna.

Det är intressant att Johannes i Uppenbarelseboken skriver om en typ av kodkort, som han menar blir framtidens köpkort. I det sammanhanget tar Johannes upp ett förhållande, som dagens datateknik öppnat möjlighterna för, nämligen att tillsammans med kortet registrera exempelvis bärarens trosuppfattning.

Johannes profeterar att Antikrist kommer att kräva speciella koder för att det skall bli möjligt för att köpa och sälja. (Upp 13:16-17; 20:4)

I Europa har under senare år den gemensamma markanden EG (Nuvarande EU) vuxit fram. Sedan länge har många bibelforskare sagt att Europas förenta stater kommer att uppstå och när det är klart skall det bestå av tio stater. Europa blir basen för det antikristliga systemet.

Det var denna världsdel som var den första utanför Palestina att ta emot evangelium om Jesus och härifrån har stora väckelser gått ut. Det Europa som födde både Luther och den stora musikens mästare, men också den världsdel som gav utrymme för diktatorer som Hitler.

Europa som blivit så förödmjukat genom sina missgärningar kommer att stå fadder till det värsta system världen har skådat, det antikristliga. /J Östby.

5 thoughts on “Antikrist/ Ett nytt ekonomiskt världssystem

 1. Hej
  Jag litar på bibeln, jag litar på Uppenbarelseboken, jag litar på Gud.
  Så som världen ser ut idag, är det konstigt attdet kommer saker som inte är bra? Det räcker med att leva nu och se sig runt omkring.. Bibeln kan du lita på. Där står sanningen anser jag.
  Hälsn fr Maria

 2. Pingback: markus hängsel » Blog Archive » bloggande och heliga skrifter

 3. Hej Viki Vad glad jag blir att läsa att din pappa är med på gudtjänst. Gott att ni har det så fint när ni träffas. Önskar er allt gott.
  Gott Nytt fridens år 2007 till dig.
  /Kram /Maria

 4. Hejsan Maria !
  Tack för din hälsning – vi har en lås som man kan sätta på en tavla för att boka tvätt tid,sen tar man den och sätter den i dörren,skall göra ett nytt försök på att tvätta kl. 12.
  Önskar också dig och din fam. ett Gott Nytt år – jag har haft en härlig kristen Jul i Dk,det är ok med min pappa också – fast han tycker att jag skulle flytta till Dk,så jag var nära honom,jag tror det var Aneth jag skrev det till – han har frågat om Gud var en kvinna – hm – ingen bevis för att Gud skulle vara kvinna – men jag tror att Gud är en han – vad tror pappa då ? hm – ja – det må nock vara en han.
  Pappa han är med på Gudtjänst vara söndag på vårdhemmet – så vem vet – om han skulle bli kristen på gamla dagar – jo Gud vet så klart.
  Ha det gott – skött om Er. kramis Viki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.