Antikrist/ Den yttersta tiden; Aposteln Johannes skriver

Den yttersta tiden; människor undrar över detta.. Aposteln Johannes talar om denna tid i 1 Johannes brev kapitel 2 och verserna 18-21-23

“Kära barn, den här världens timme är slagen. Ni har hört om att Antikrist skall komma- han som är emot Kristus. Många som representerar honom har vi redan sett. Det gör oss ännu mer övertygade om att tidens slut är nära. Dessa kristusfientliga människor har varit medlemmar i våra församlingar, men var egentligen aldrig en del av oss. Genom att lämna oss bevisade de att de inte alls tillhör oss.

Men ni är inte sådana, för den helige Ande har kommit till er, och ni känner till sanningen. Därför skriver jag inte till er som jag skulle göra till dem som behöver lära känna sanningen, men jag vill varna er, eftersom ni kan skilja mellan sant och falskt.

Vem är den störste lögnaren? Är det inte den som säger att Jesus inte är Kristus. Det är Antikrist, som därmed förnekar både Fadern och Sonen. Den som inte tror på Jesus Kristus, Guds Son, kan inte heller ha gemenskap med Fadern. Men den som har gemenskap med Sonen har det också med Fadern.”

**Johannes talar om “den yttersta tiden”, perioden mellan Jesu första och andra ankomst till jorden. Johannes samtida levde i den yttersta tiden, och det gör alltså vi också. Under hela denna period kommer “antikrister” att finnas, (falska lärare som ger sken av at vara kristna och lurar de troende bort från den rätta vägen). Till sist, strax innan världen går mot sitt slut, träder en mäktig Antikrist fram, (Upp 13; 19:20; 20:10)

Vi har inget att frukta från dessa människor. Den helige Ande kommer att avslöja deras falskhet för oss så att vi slipper bli lurade. Men vi måste förmedla Bibelns budskap klart och tydligt till andligt svaga medlemmar i våra församlingar, så att de inte blir ett lätt byte för falska lärare. “De kommer förklädda som oskyldiga får, men i verkligheten är de glupska vargar.” (Matt 7:15)

Ja den yttersta tiden kommer, eller är på väg med stormsteg. Så som världen ser ut idag, och hur människor beter sig, så kan man ju undra ett och annat. Egentligen så undrar inte jag personligen så mycket, för jag vet; med hjälp av den helige Ande att det är nära ett slut. Men att övertyga människor om det, det överlåter jag åt Gud att göra. Människor bör öppna sin gamla dammiga bibel för att söka sanningen. Eller den kanske inte alls är dammig, utan den kanske öppnas och läses, men kanske hungern efter Guds ord och förståelsen för texten; det kanske inte sitter i hjärtat. Jag rekommenderar människor att söka och fråga, innan det är för sent.

“Jag ger dem evigt liv, och de skall aldrig någonsin gå under, och ingen skall rycka dem ur min hand.” Joh 10:28

“Han mitt namn i himlen skrivit, o vad fröjd! Jag säkert vet, jag är hans för hela livet, jag är hans i evighet! // E Gustafsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.