Aldrig för upptagen../ Gud ser och hör oss

 

*

Det är sant att Gud hör oss  när vi ber, när vi ropar och när vi undrar om bönesvar kommer. Det är inte VI som bestämmer något av vad  Gud skall eller bör göra för oss eller andra. Vi har bönen, vi har tron, ja vi får tro. Läs gärna psalmerna i Psaltaren där människor ber och ropar och tackar och får hjälp på alla sätt, men de kan också vara totalt frågande över vad Gud vill…. Gud är alltid närvarande för den som behöver honom-  för den som älskar honom.

 

Psalm 121:3-4;  Psalm 119:150-151  Här kan vi läsa om den vägledning och hjälp vi får av Gud. Psalm 119 är den längsta i bibeln och det längsta kapitlet. Guds ord säger att vi är värdefulla även om världens ögon tittar på den troende med undran och kanske avsmak.  Det är en del som faktiskt försöker förklara tro och sin egen tro på Gud men de brukar bli nedtystade ganska fort, t ex i radions P1.

Guds ord uppmuntrar oss att gå vidare i tro och dela med oss av våra vittnesbörd, och den som gör så den följer vad Gud sagt att vi ska göra.

Gud ger oss inte bara regler och riktlinjer utan han finns tillgänglig för oss personligen för att hjälpa oss att leva efter hans lag.

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.