Adam /Släktträd m m

 Här kommer släktträd från sajten Bibelfokus som jag tror att du kan ha intresse glädje och kunskap av att se.En gång i tiden tog jag mig tid att föra in många av GT:s personer in i ett släktforskningsprogram. Med några enkla knapptryckningar fick jag ut dessa webbsidor.

 Själv tycker jag att de ger en väldigt tydlig och sammanhängande bild av personer och årtal i Bibeln. På så sätt fördjupar detta material vår känsla för dess tillförlitlighet.

Instruktioner:

Via “Webbfamiljekort” kan man följa t.ex. personerna från Adam fram till kung Salomo. På dessa familjekorten står vid vilket år efter skapelsen som personen föddes och dog (i de fall Bibeln angivit detta).

Finns hustruarnas namn med i Bibeln står deras namn också med. Om en man haft flera hustrur anges detta med “Partners: 1, 2, …” osv. På kortet står också hänvisningar till var i Bibeln de olika uppgifterna står.

I vissa fall kan du i familjekortet klicka på personens namn. Du får då upp en “ansedel”. Där finns ibland en del intressanta anteckningar som jag hämtat från Bibeln. Du ser detta på t.ex. på Noa, Peleg, Abraham och många fler. Det går att klicka sig vidare via ansedlarna också.

Följ de söner som har en stjärna (*) efter sitt namn – från Adam och framåt – om du vill komma till kung Salomo.

Observera, att på Jakobs son Judas kort måste du klicka på partner nr 2 (Tamar) för att komma vidare i släktledet med en stjärna (*). Du kan också klicka åt andra hållet från t.ex. Salomo till Adam om du klickar på fäderna.

Fr.o.m Isak kan du välja att följa Levis släktträd istället som har två stjärnor (**). Längre fram i detta led kan du välja att följa tre stjärnor (***) som leder fram till Samuel, eller följa ett brädtecken (#) som leder fram till domarna med Jefta som sista domaren. Han dog 3060 år efter skapelsen.

Från Jakobs kort kan du via partner nr 2 (Rakel) välja att följa Josefs släktled fram till Josua. Detta led har fyra stjärnor (****).

Mycken glädje och insikt önskar jag dig!

Lennart Jareteg – september 2006

 

 

http://adam.bibelfokus.se/bild1.html – släktledet från Adam till kung Salomo

liggande staplar med levnadsåldrar, fallande släktträd från Adam-Salomo,
släktleden steg för steg, m.m. (öppnas i ett nytt fönster)

http://adam.bibelfokus.se/bild2.html 

livslängd för alla från Adam till och med Abraham, Isak och Jakob

/Maria

http://www.bibelfokus.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.