Evangelium, vad står det där..Fariséer och mirakel

 

Evangelium

Vad skulle ske om  det plötsligt blev så att människor blev friska från sjukdomar? Vad skulle dagens fariséer göra och hur skulle de reagera? Det vet vi mycket litet om, men vi vet desto mer om vad som står i Guds ord om helbrägdagörelse.
Det var ju inte alls populärt bland fariséerna på Jesu tid, bl a därför blev ju Jesus korsfäst. Inte kunde helbrägdagörelse få ske, och inte på en SABBAT.
Då som nu skulle människor vara sin egen gud……..det står ego i pannan på folk.
Fariseismen är vaddå? Jo gudsförnekelse, och det är ateistiskt.

(”fariséer/farisé och det betyder som vi vet följande: ..medlem av judiskt religiöst parti, fariseisk: egenrättfärdig, självgod, skenhelig. Fariseismen: egenrättfärdighet, skrymteri.)

Där Jesus går fram kan vad som helst hända, eller hur? Och det hände! Människor blev friska, och människor gick från död (sömn) till LIV.
Där Jesus får gå fram blir sjuka friska, och de lama kan gå och de döva blir hörande, och mer.

Men det finns ett stort fel: Jesus får ju inte träda fram så som han borde få göra. DÅ skulle sjuka bli friska och onda andar som det finns så väldigt många av i människor, de skulle lämna med ett skrik.
Vill man ha det så? Nej inte dagens fariséer heller, lika lite som på Jesu tid. Den process som Jesus gick igenom finns idag också, har du tänkt på det???? I dagens anmälningspliktiga samhälle där Big Brother är så stor och Jesus så liten bland folk, där sker det skumma saker, och fler bli det.

MIRAKEL ÄR MIRAKEL, men man hör inte om dem och man ser dem inte. Men de finns för Jesus lever, men/och falska profeter skall inte räknas som undergörare.

För trettio silverpenningar blev Jesus, Herren och Mästaren, förrådd och fängslad, torterad och dödad. Han är hatad i dag också.

MEN, Halleluja! Han LEVER idag! och han gör mirakel fortfarande, på många olika vis. Lär känna honom och bli förvandlad och få ett nytt liv! Lita på Jesus!

*

”Om världen hatar eder, så betänken, att hon har hatat mig förr än eder”. Joh ev 15:18
”Den som hatar mig, han hatar ock min Fader”. /Joh ev 15:23

Jesus förrådes: Joh evangelium kap 18.
Jesus gisslas, begabbas, dömes, korsfästes, uppgiver andan, begraves. Joh evangelium kap 19
Jesus uppenbarar sig efter sin uppståndelse för Maria från Magdala, för apostlarna och särskilt för Tomas. Joh evangelium kap 20
Jesus uppenbarar sig vid Tiberias´ sjö för några av sina lärjungar. Joh evangelium kap 21: 14 var tredje gången som Jesus uppenbarade sig för sina lärjungar.

Bild Maria

Bild Maria

 

 

name-graphics-maria-545505

 

 

 

 

 

5 thoughts on “Evangelium, vad står det där..Fariséer och mirakel

 1. Hej. Vi har 30.2 grader varmt här hemma så det är inte läge att få ngt skrivet precis.
  De troende är rädda för dem som är FRIA i Kristus och inte följer organisationerna/församlingarna. De troende som är rädda vågar inte gå ur för de får höra att de inget beskydd har från Gud, det är en stor lögn.
  Köttet verkar ta väldigt mycket anstöt på de olika sidorna på nätet, och Kristus och hans död och uppståndelse är inte lika viktigt som att fajtas med ord.
  Felaktigheter skall fram i ljuset liksom sanningen, men man skyr oftast sanningen för den är inte populär eller man vågar inte nalkas den. Undrar vilka som känner igen den rätte Jesus då han kommer……..
  /Maria

 2. Jag håller med dig: Bibeln visar oss sanningen. När vi själva ska förmedla vad Gud själv säger i vårt ofta inskränkta (köttsliga) tänkande blir det ibland tjafs. Så med Fariseerna då som med oss idag. Det var vad jag tror Sven syftade på: Att kristenheten med alla sina favorit-teologier och ”avund” troligen skulle ha sett snett på Jesus om han kom igen på samma sätt som för 2000 år sedan.

  Kristna ska inte var Fariseer! Jag håller med.

  I Galaterna 5:19-26 finns listan på köttets och Andens frukter. Pennfäktning: Strid, härmeri och tjafs om avvikelser i teologin är i v 20 en del av köttets frukter! (Begreppen variance, emulation, heresies i KJV Gal 5:20). Det finns en sann tro. Strid mot andra kristna ingår inte i tron vad jag förstått det som! Att tillrättavisa och exponera villoläror måste vi göra. Men det är inte samma sak som pennfäktning!:)

 3. Jag håller med dig! Bibeln är/har sanningen och när Gud visar oss den klarnar det. Självrättfärdigheten går fel o då börjar man gå fel. D är ingen skillnad på sekter i Juda o kristna fraktioner idag. Kanske kristenheten skulle missta sig på Jesus idag på samma sätt som Fariseerna gjorde då. D var vad j hörde Sven säga. Gal 5:19-26 har listan på kött o Andens frukter. Teologisk strid är en av köttfrukterna (flera begrepp v 20)! 🙂

 4. Jag slog upp ordet ”fariséer/farisé och det betyder som vi vet följande: ..medlem av judiskt religiöst parti, fariseisk: egenrättfärdig, självgod, skenhelig. Fariseismen: egenrättfärdighet, skrymteri.

  Visst ville de stoppa Jesus och de gjorde det! MEN de visste inte att det var planerat från Gud INNAN det skedde. Så kloka var de, de som kunde skriften.

  Evangelium är det glada budskapet om att Jesus lever! Men det har de fortfarande inte förstått, och det lär ta tid innan kvarlevan i Israel kommer att förstå vem de genomborrat och stungit, som det står.

  Man säger så mycket, utan att ha satt sig in i Guds ord eller vilja veta av det. Andra säger………………Men BIBELN SÄGER SANNINGEN.

  Nej jag tror inte alls att vi kristna troende kan räkna oss som fariséer, Sven måste ha menat de icketroende som en slags pekande på HUR folk uppför sig, jag måste ha missat den repliken då jag hörde på predikan.

  Att tro på Gud/Jesus helhjärtat och följa honom, det är det klokaste man kan göra, och FRÄLSNINGEN ÄR JU EN GÅVA. AV NÅD.
  /Maria

 5. Hur kan Jesus hela från sjukdomar och bryta sabbaten samtidigt? Fariséen tänker: ”Se, Jesus sa åt en man att bära sin madrass på sabbaten. Den mannen kan inte vara från Gud.”

  En farisé är ett kontrollfreak. Så förstår jag vad fariséerna har emot Jesus. De frågar sig: Hur kan han vara från Gud/vara Gud när vi inte kan kontrollera honom? Se, hela Israel vänder sig efter honom. ”Om vi inte stoppar honom kommer alla att tro på honom”, säger de i Joh evangeliet.

  Idag finns det allt möjligt som säger sig komma från Gud: Vissa säger att helande är evangeliet (healing is the atonement). Andra säger att syndernas förlåtelse genom Jesu ställföreträdande död och uppståndelse är evangeliet. Andra säger att healing leder till tro på Gud. Andra säger att man kan hela utan tro. Andra säger att man kan hela med ett missbruk av Guds helandegåva och Guds rike saknar förankring i Bibeln eftersom God is doing a new thing! Andra säger att det inte finns några gåvor och andra säger att vi måste ha väckelse för att sprida evangeliet, andra säger att vi inte behöver väckelse för att hela människor, andra säger att alla är frälsta kristna utan tro och andra säger att man ska tro på Jesus och följa honom i liv och död.

  Fariseen vill lära sig kontrollera andra troende (Under GT genom intensiva lagstudier) och blir lätt avundsjuk på någon som tror och går med Gud helhjärtat. Fariseen kan också klassa andra kristna beroende på andliga kvaliteter (högmod). Vi är alla farisseer, som Reichmann sa i mp3 du hade nyss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.