Vårt dagliga bröd./ Jesus svarade: “Jag är livets bröd…Joh 6:35

 

rosor video foto 030

Vårt dagliga bröd får vi från Gud, vi ber honom att hjälpa oss med allt, och det gör han. Han har stor omsorg om oss troende och vill visa oss vägen i allt, och genom allt. Vårt dagliga bröd är den mat vi får var dag, men inte alla får det brödet av olika svåra anledningar som vi väl känner till. Anledningar är krig och svält och människor som tycker krig är viktigare än ett fungerande och gott kristet samhälle!

I morse då jag satt med bibeln och hade bett den Herrens bön som Jesus visar oss, så tänkte jag som så många gånger förr på att det dagliga brödet är ju just BRÖDET som är GUDS ORD! Ge oss idag det ord som vi behöver från himmelen, från Gud, där han talar! Å vilken härlig stund jag hade med bibeln och brödet från himmelen.

Joh 6:31 Våra fäder fick äta manna i öknen, så som det står skrivet: Han gav dem bröd från himlen att äta.”*
Joh 6:32 Då sade Jesus till dem: “Amen, amen säger jag er: Det är inte Mose som har gett er brödet från himlen, utan det är min Fader som ger er det sanna brödet från himlen.
Joh 6:33 Guds bröd är det bröd som kommer ner från himlen och ger världen liv.”
Joh 6:34 De sade till honom: “Herre, ge oss alltid det brödet!”

Joh 6:35 Jesus svarade: “Jag är livets bröd. Den som kommer till mig skall aldrig hungra, och den som tror på mig skall aldrig någonsin törsta.

Herrens bön

9 Så skall ni be:

Fader vår, som är i himlen.
Helgat blive ditt namn.

10 Komme ditt rike.
Ske din vilja på jorden
liksom den sker i himlen.

11 Ge oss i dag vårt bröd för dagen.

12 Och förlåt oss våra skulder,
såsom också vi förlåter dem
som står i skuld till oss.

13 Och för oss inte in i frestelse
utan fräls oss från den onde. 

 

Ske din vilja

________

Så skall ni be säger Jesus!

name-graphics-maria-545505

 

2 thoughts on “Vårt dagliga bröd./ Jesus svarade: “Jag är livets bröd…Joh 6:35

  1. Hej Stefan! Ja den dagliga relationen med Jesus, det dagliga brödet, alltså ordet från Gud är livsviktigt. Att vandra med Jesus borde vara ALLT för en människa. Att vara fylld med helig Ande och få sanningen in i hjärtat och i livet man lever, det är allt, det är frihet. Nej jag kommer inte ihåg ngt specifikt vi sagt, inte just nu, här är många kommentarer, men påminn mig så kan vi ta upp det igen, här får man prata om det som ligger på ens hjärta.
    Det dagliga brödet kan vara det vi äter, men också ja som Herren säger…aldrig mer hungra och törsta, vi vet var vi kan hämta mat.
    Hälsn Maria

  2. Att få det Dagliga brödet kan liknas vid att ha en relation med Gud, att vandra med Honom? Bli fylld med Helig Ande, få Sannings och Rättfärdighetens ande?
    Kommer du ihåg att vi skrev om det dagliga brödet tidigare, lm hur det kan/bör tolkas?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.