Terror/ Vad handlar terrorkriget om?Jan O Artikel

 

*

Vad handlar terrorkriget om?

(Några reflektioner av Janne O, 17/9 2012)

OBS!

I framställningen framgår bara de händelser och scenarios som har direkt (eller indirekt) koppling till kriget mot terrorn som försvarsdoktrin. De terrorattentat som begåtts av terrorgrupper (ej nationer eller försvarsallianser) och vem/vilka ligger bakom dessa attentat (ej klart i många fall!), är ett annat ämne som diskuteras på många håll på nätet! Ideen i texten är här att se hur kriget mot terrorn är strukturerat.

* Finns det en strategisk försvarsdoktrin och mycket möda och resurser investerad i den, finns det också ett intresse att den upprättshålls. Upprätthålls den leder till vissa händelser/aktioner/scenarios.

* Ja, det finns islamistisk terror i världen och aktiva grupper som verkar med våld och hot för att skrämma sig till makt och inflytande.

Det finns nog få som förnekar att “it takes two to tango.”

* Frågan är om världen 11 år efter jakten på dessa grupper är mer “demokratisk” och havet av brutalitet och oförsonlighet mindre upprört? Hur många goda kontrakt på olja har knutits under dessa år? Hur mycket privat krigföring och säkerhetsnoja har fått luft i seglen?

*

Kan man segra över en extrem religiös uppfattning med vapenmakt?

Kan kriget mot terrorn leda till “demokrati och en ny fredligare och liberal Islam i Mellanösterns länder”, så som det ofta sägs av FN och västerländska diplomater?

Är det kanske mest en virvelvind som liknar uppgörelserna i Jeremia och Jesajas bok i Gamla Testamentet? Eller kanske rentav Uppenbarelsebokens slutscenario?

Global War on Terror

Global War on Terror (Kriget mot terrorismen) är USA:s (och NATO:s) nuvarande försvarsdoktrin.

Detta har hänt sedan 2001:
* 2001 World Trade Center och Pentagon attackeras (9/11 2001)

* 2001 Kriget mot terrorismen startas med invasionen av Afghanistan 10/7 (NATO)

* 2003 Irakkriget (2003-2011) (USA/NATO)

* 2006 Krig i Somalia, Sudan. pirater till sjöss (NATO)

* 2008 Krig i Libanon och Georgien/Sydossetien (NATO)

* 2010 “Arab Spring.” Revolutioner sveper Nordafrika/Mellanöstern

* 2011 Krig i Libyen (understött av NATO)

* 2012 Krig i Syrien (understött av NATO)

* 2012 “Arab fall.” Upplopp i Mellanöstern

* 2013 Invasion av Iran?
http://en.wikipedia.org/wiki/War_on_Terror

Arabisk vår, arabisk höst. Timeline.

Några symboliskt viktiga datum:
* 9/11 1991 GHW Bush talade om en internationell världsordning 9/11 1991 (NWO talet!) efter 1:a Irakkriget mot Saddam H. (1990-1991)

* 9/11 2001 “Al Qaeda” attackerar World Trade Center NY. Terrorkriget startas

* Jan 2010-2012 “Arab spring” (Arabisk vår: revolution i Tunisien, Egypten m.fl.) Revolterna startade 9 månader innan 9/11 2010

* 2/11 2011 Egyptens president Mubarak störtas/avgår:

http://www.aljazeera.com/NEWS/MIDDLEEAST/2011/02/201121125158705862.html

* 2011 Krig i Libyen

* 1/1 2011 Alexandria bombning, kristna kopter attackeras:

http://en.wikipedia.org/wiki/2011_Alexandria_bombing

* 7/22 2011 Breivik vit fundamentalistisk “kristen terror” i Norge

* 10/ 20 2011 Libyens president Muammar Gaddafi dödas

* 11/19 2011 Sonen Said Gaddafis dödas

* 2012 Krig i Syrien

* 6/30 2012 Mohamed Morsi, Egyptens förste demokratiskt valda president (f.d. Muslim Brotherhood) tillträder. Några dagar efter tillträdet generöst erbjuden USA bistånd:

http://en.wikipedia.org/wiki/Mohamed_Morsi

* 9/11 2012 “Arab fall” (“arabisk höst!”) Koordinerade upplopp och terrorattacker i alla länder som är inblandade i terrorkriget.

* En “koptisk kristen” regissör av antimuslimsk film utpekas först, och senare utpekas AQAP (Al Qaeda relaterad grupp), som ansvarig för mordet på USA:s Libyens ambassadör Stevens 9/11 2012

* Attack/invasion av Iran diskuteras allt livligare i media (ca 2008-2012)
Arab Spring Timeline:

http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_the_Arab_Spring

*
Vad handlar det här om?

Terrorkriget handlar om kontroll av olja och att demokratisera (alt. radikalisera) Mellanöstern. För att en enhetlig och fredlig internationell världsordning under FN ska etableras, måste muslimerna och regeringarna i regionen “fostras” (domesticeras) att lyda internationella institutioner, samtidigt som en liberal form av Islam utvecklas efter principen problem-reaktion-lösning (dvs Hegeliansk dialektik).

Tanken är att genom omstörtningar av regimer i Mellanöstern (invasioner och destabiliseringskampanjer), öppet (och dolt) stöd av folkliga revolutioner och arbete för demokrati, FN:s påtryckningar och sanktioner, ska Mellanösterns länder fogas in i den liberala internationella världsordningen. Samtidigt som länder faller sönder i de olika krigen, pågår ett race om regionens naturtillgångar.

NATO och många grupper i väst ligger bakom mycket/finansierar och koordinerar aktiviteterna, skyddade av en ofta rent propagandistisk media-industri, matad med diffusa underrättelserapporter. De skylls hela tiden på Al Qaeda (och besläktade grupper) som i regel utpekas som ansvariga för snart sett all terror i regionen.

*

Big business

Genom privatiseringar av krigsindustrin, en hord av säkerhetsfirmors aktiviteter och legoarméers lukrativa kontrakt på många krigsskådeplatser, välgörenhetsorganisationers och välgödda policyinstituts arbete, blomstrande opium och oljehandel och inte minst finansiering och återuppbyggnad av sönderslagna städer och länder, har kriget mot terrorismen också blivit big business.

*
Vem tjänar mest på terrorn?

Många intellektuella och alternativa journalister kritiska till terrorkriget som militärdoktrin, anser att den militära hotbilden från alla dessa “jihadis,” som spränger bilar och shoppingcenter är otydlig, och underbyggnaden för kriget är svagt. De hänvisar till att motivationen bakom alla dessa militära äventyr istället är den miljardbusiness som är kopplad till kriget mot terrorn.

Politiskt motstånd (även fredliga protester) mot den militära internationalismen (som resulterar i nationellt demokrati-underskott) och mot kriget mot terrorismen (våldsam big business, mest av allt), ses alltmer som ren “högerextremism” av regeringar i väst, och nya terrorattacker ger automatsvaret: “kriget måste fortsätta, vår säkerhet är på spel och vårt demokratiska samhälle är hotat.”

*
Varför sluta kriget och bli av med jobbet?

När vi konsumenter genast accepterar denna världsbild som ett faktum, kanske vi glömmer att underrättelsetjänsterna i väst knappast är svagare och mindre informerade än oss mediakonsumenter, som ser ett tydligt mönster bakom terrorkrigets strategier? Tror vi egentligen på att Al Qaeda och andra kartlagda grupper kan undkomma västvärlden dag efter dag, år efter år? Eller ligger det en och annan “råtta begraven?”

Om det nu är Al Qaeda (från början Mujaheddin finansierad/startad av CIA i Afghanistan, 1979) som konstant hotar hela Mellanöstern, eller om NATO självt ligger bakom terrorkriget (dess nuvarande militärdoktrin) och ”hjälper terrorn på traven,” får DU som mediakonsument själv svara på!

Planering av militära aktiviteter

Short term – mid term – long term

Militärstrategisk agenda planeras i regel i termer av kort, mellan och lång tid (5-10 år, 10-15 år, 15-20 år framåt i tiden). I länken under presenteras US Army:s planer för 2011 och framåt.

US Army Strategic Planning (2011):

http://usarmy.vo.llnwd.net/e2/c/downloads/219190.pdf

Terrorkrigets kampanjer verkar strategiskt i den längre tidsplanen vara: 10 år av konflikt mellan västvärlden och muslimsk terror (2001-2010). Detta följs av 10 år av revolutioner för demokrati och konflikt mellan “kristen fundamentalism” och liberal islamisering (2011-2020).

*

Sju terrorkrig på fem år

Redan 2001 fick den fyrstjärniga Pentagon-generalen Wesley Clark höra av medarbetare på försvarsdepartementet om sju planerade amerikanska krig i Mellanösternregionen: Afghanistan, Irak, Sudan, Somalia, Libyen, Syrien och Iran.

Flera liknande videos med Wesley Clark är inspelade innan kampanjerna i Libyen, Syrien och Iran började dyka upp i media:

http://www.youtube.com/watch?v=Ha1rEhovONU

Wesley Clark (intervju 2006):

http://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw&feature=related

*
Invandring och integrationsfrågor

Kriget mot terrorn leder till en stor flyktingström från drabbade länder till västvärldens demokratier. Slitningar och politiska konflikter är ofrånkomliga i länder som tar emot strömmar av flyktingar. Samtidigt lovar politiker att genom multikulturalism, religionsdialog, arbete för minoriteters rättigheter och integration i samhällen i väst lösa dessa problem på lång sikt.

*

Varför inte sluta kriga?

Saudiarabiens roll

Sällan talas det om de amerikanska (europeiska) relationerna till kungadömet Saudiarabien, en av regionens starkare aktörer. Från Saudiarabien kommer Islam och profeten, wahabismen, shariastyre, från oljetillgångarna görs stora utländska investeringar och ges stöd till flera av dagens nuvarande politiska terrorgrupper som Muslimska Brödraskapet (Egypten) och Al Qaeda/Bin Laden. Västs kontakter med saudierna är inte särskilt utforskade.

Länkar
Muslim Brotherhood:

http://en.wikipedia.org/wiki/Muslim_Brotherhood

Wahabi terrorism, Global Research artikel:

http://www.globalresearch.ca/al-qaeda-and-the-war-on-terrorism/
Janne O

 

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.