Archive | september 2024

Att skada och döda / Covidnarrativ

Jon Tallinger covidpatienter Vårdanställd i Lund sjuksköterskan kunnat räddas New Public Management corona på äldreboenden sveket mot våra äldre coviddiagnos euthanization of the elderly Regeringars covidnarrativ COVID Narrative

Peter McCullough: Regeringars covidnarrativ gick ut på att skada och döda

2024-09-15

Sanningen bakom den så kallade pandemin är mycket mörkare än många kanske tror. Det menar den världsberömda kardiologen Peter McCullough.

Det fanns nämligen, av någon anledning, en avsiktlig vilja att skada människor, hävdar han.

– De som undertryckte tidig behandling befann sig i det här statliga narrativet, säger McCullough i ett tal vid Mises Institute. Och detta narrativ var, är jag övertygad om, avsiktligt. Det var avsiktligt för att skapa rädsla, lidande, sjukhusinläggningar och död.

Läs mer på swebbtv.sePeter McCullough: Regeringars covidnarrativ gick ut på att skada och döda

Det finns som sagt väldigt många artiklar här på sidan sedan ‘covid’ startade 2020, LÄS DEM!!!/ under kategori Vaccin.

FN:s framtidspakt: Digitala ID…/ARTIKEL

Leave No One Behind Vägen mot agenda 2030 klimatförändringsagenda framtidspakt

FN:s framtidspakt: Digitala ID, vaccinpass och omfattande censur

2024-09-13

Världsledare kommer att samlas senare denna månad i New York för att diskutera förslag som kritiker menar kommer att stadfästa globala digitala ID:n och nätcensur samt ge FN:s generalsekreterare oöverträffade krisbefogenheter.

Förslag som ska diskuteras vid FN:s 79:e generalförsamling inkluderar Framtidspakten, som FN beskriver som en ”möjlighet att skapa internationella mekanismer som bättre speglar verkligheterna i det 21:a århundradet och som kan svara på dagens och morgondagens utmaningar och möjligheter.”

Den föreslagna Framtidspakten omfattar elva policyförslag. Dessa inkluderar förslag om inrättandet av en FN-”Krisplattform” och en ”Global Digital Överenskommelse,” samt policyförslag om ”Informationsintegritet” och ”Transformering av Utbildning.”

Bland FN:s förslag finns även ”Deklarationen om framtida generationer.”

Enligt dessa förslag skulle generalsekreteraren ha ”ständig befogenhet” att förklara ”en Krisplattform i händelse av en framtida komplex global chock av tillräcklig omfattning, allvar och spridning.”

Diskussionerna om Framtidspakten kommer att äga rum under ledning av Framtidstoppmötet, som beskrivs som ”ett högnivåevenemang där världsledare samlas för att skapa en ny internationell konsensus om hur vi levererar en bättre nutid och skyddar framtiden.”

Förslagen är en del av ”Vår Gemensamma Agenda,” ett initiativ som beskrivs som ”generalsekreterarens vision för framtiden av globalt samarbete.”

”Bristen på kontrollmekanismer är mycket oroande”

Kritiker av förslagen har varnat att de hotar personlig och medicinsk frihet, kommer att ge FN oöverträffade befogenheter och kan leda till ett internationellt bindande avtal.

Den nederländska advokaten Meike Terhorst sa att FN försöker skaffa sig ”mer verkställande makt.”

Francis Boyle, J.D., Ph.D., professor i internationell rätt vid University of Illinois, berättade för The Defender”Vad generalsekreteraren försöker göra är att gå runt FN-stadgan och tilldela sig själv alla de befogenheter han kan få.”

”Bristen på kontrollmekanismer är mycket oroande. Medlemsländerna kommer att ha mycket lite eller ingen makt,” sa Terhorst och noterade att dessa förslag möter ökande motstånd eftersom de hotar nationell suveränitet.

Boyle varnade för att krisbefogenheterna och andra förslag i pakten kan få olycksbådande konsekvenser för mänskligheten.

”De mest skadliga [konsekvenserna] skulle vara extremt farliga vacciner som troligen skulle bryta mot Nürnbergkoden om medicinska experiment, såsom dessa mRNA-vacciner, och sedan också censur, direkt censur mot alla som opponerar sig,” sa Boyle.

Andra experter varnade för att FN inte är helt transparent.

Enligt den oberoende journalisten James Roguski”FN är inte helt transparent om processen som leder fram till Framtidstoppmötet. För närvarande har ingen konsensus nåtts och statusen för de tre dokumenten har inte ärligt presenterats för allmänheten.”

Roguski noterade att en fjärde version av Global Digital Compact utarbetades den 27 augusti, men ”har inte gjorts offentligt tillgänglig på FN:s webbsida.”

Enligt Dr. Meryl Nass, grundare av Door to Freedom, placerar pakten ”FN i centrum för internationella angelägenheter” och ger FN obestämda befogenheter. Den innehåller inga definitioner för de termer som används, ”vilket tillåter att de senare kan tolkas på sätt som medborgarna kanske inte gillar.”

Ett sätt att ”turboladda” den ”Stora Återställningen”?

Kritiker kopplade även FN:s förslag till andra internationella organisationers agendor, såsom Världsekonomiskt forum (WEF), som främjat den ”Stora Återställningen” och den ”Fjärde Industriella Revolutionen.

”Framtidstoppmötet och Framtidspakten är i sin anda en återlansering av den Stora Återställningen,” sa Tim Hinchliffe, utgivare av The Sociable”Båda talar om att omforma vår värld, vilket inkluderar en vilja att omvandla det finansiella systemet och implementera global styrning kring frågor som klimatförändringar, sjukvård och allt som rör de globala målen (SDG:s).”

”Medan WEF inte har någon direkt, auktoritativ eller lagstiftande makt att genomföra sina agendor, skulle Framtidspakten undertecknas av medlemsstater vars regeringar har verklig verkställande och lagstiftande makt,” förklarade Hinchliffe.

”Vad de försöker göra är att ta WEF:s agenda … och omvandla den till bindande internationell lag, och därefter till nationell lag,” sa Francis Boyle.

Enligt Michael Rectenwald, Ph.D., författare till The Great Reset and the Struggle for Liberty: Unraveling the Global Agenda, har FN:s förslag ”skrivits till stöd för 2030-agendan för hållbar utveckling och det ’globala styrningssystem’ som den strävar efter att etablera.”

Rectenwald sa att förslagen handlar om att ”påskynda uppnåendet av SDG:s” och representerar FN:s fortsatta ”försök att etablera ett globalt socialistiskt system som är ’inkluderande’ och ’jämlikt.’”

”Inkludering uppnås genom teknologiska medel, såsom att överbrygga den ’digitala klyftan’, vilket beror på den universella användningen av ett digitalt identitetssystem. Digital identitet är det medel genom vilket man inkluderas, och utan det existerar man i princip inte. Således ska inget existera utanför systemet — det vill säga totalitär styrning,” förklarade Rectenwald.

Global Digital Compact föreslår digitala ID:n och vaccinpass

I samband med Framtidspakten finns ett förslag om ett ”Global Digital Compact – en Öppen, Fri och Säker Digital Framtid för Alla.”

Det föreslagna avtalet, publicerat i maj 2023, fastställer ”principer, mål och åtgärder för att främja en öppen, fri, säker och människocentrerad digital framtid, förankrad i universella mänskliga rättigheter och som möjliggör uppnåendet av de globala målen för hållbar utveckling.”

Dock innehåller avtalet förslag för införandet av digitala ID:n, ”digitala allmänna nyttigheter” och ”digitala produktpass,” samt krav på att ”bemöta desinformation” och förhindra ”missbruk” av digitala verktyg.

”Med digitala ID:n är det lättare för regeringar att censurera och hota röster med en annan åsikt,” sa Terhorst. ”I FN:s förslag nämns undertryckandet av ’desinformation’ eller ’hatiskt tal.’ Vem ska avgöra vad som är rätt och fel information?”

Policydokumentet om ”Informationsintegritet på Digitala Plattformar” går längre och tar specifikt upp ”hot mot informationsintegritet,” som så kallad ”missinformation” och ”desinformation.” Det kräver även en ”empiriskt stödd konsensus kring fakta, vetenskap och kunskap,” men klargör inte hur denna ”konsensus” skulle bestämmas.

På liknande sätt föreslår ett policydokument om ”Transformering av Utbildning” att man inför metoder som stärker elevernas och lärarnas förmåga att navigera genom det ökande flödet av falsk och vilseledande information.

Avtalet föreslår också ”nya plattformsbaserade vaccinteknologier och smarta vaccintillverkningstekniker… för att producera ett större antal vacciner av högre kvalitet.”

Terhorst menade att målet med digitala ID:n är att införa globala vaccinpass som skulle ”upphäva rätten för alla att säga nej till en vaccination.”

Hinchliffe påpekade att FN har ”fastställt principer för en ’Uppförandekod’ som uppmanar inte bara medlemsstater, utan även privata grupper som intressenter, digitala plattformar, annonsörer och nyhetsmedier att krossa berättelser som går emot FN och de globala målen.”

Generalsekreteraren ”försöker göra sig själv till FN:s diktator”

Enligt Boyle är FN:s generalsekreterare ”tänkt att fungera som en sekreterare ansvarig för sekretariatet,” men dessa förslag försöker att ”göra honom till FN:s diktator.” Han påpekade att FN består av sex oberoende organ, men sa att dessa förslag kan undergräva deras oberoende.

”Han skulle ha auktoritet över dem och skulle troligen kunna utöva auktoritet över FN
specialiserade organ som Världshälsoorganisationen. Det kopplas samman med de internationella hälsoreglerna och pandemiavtalet,” sa Boyle.

Boyle argumenterade att genom att specifikt hänvisa till Framtidspakten som en ”pakt” försöker FN medvetet ”göra detta till ett internationellt avtal som är bindande” enligt Wienkonventionen om traktaträtten.

”Om du kallar det en pakt … skulle det tydligt falla inom ramen för Wienkonventionen,” förklarade Boyle.

”Vi är i livets kamp här. Världen måste bli medveten om farorna med denna pakt.”

childrenshealthdefense.orgFN:s framtidspakt: Digitala ID, vaccinpass och omfattande censur

Maria: – EN YTTERST UPPRÖRANDE TEXT om VAD DE, /MAN, BESTÄMMER ATT GÖRA FRAMÖVER! Förstöra länder och folk LYDNAD!

UNDVIK Ultraprocessad mat! SE LÄNK:

LÄS DENNA LÄNK/Artikel om den farliga maten! Den som är konstgjord och uppblandad med ämnen man INTE skall äta!

https://nyadagbladet.se/mat/ultraprocessad-mat-kan-ge-naringsbrist HÄR I LÄNKEN FINNS HELA ARTIKELN om FARLIG MAT/Näringsbrist med mera. Gud gav oss jorden att odla, han gav oss förstånd att förstå/Veta hur man skall hålla sig mätt och sund och mer.

Rådet: Undvik ultraprocessad mat

Enligt Monteiro handlar det inte om att helt undvika processad mat, eftersom nästan all mat på något vis är bearbetad. Han pekar också på att bearbetning till och med kan göra maten nyttigare – men att det handlar om att lära sig urskilja dessa från så kallade ultrabearbetade livsmedel.

Ultraprocessade livsmedel är inte “riktig mat”. De flesta tillverkas och marknadsförs av multinationella företag och andra jätteföretag. Deras ultrabearbetning gör dem mycket lönsamma, intensivt tilltalande och i sig ohälsosamma“, skriver han.

Bilder: Detta anser jag inte vara bra föda:

Jag äter bara grönt och dricker vatten/te. HÄR FÅR DU RECEPT PÅ NYTTIGT GRÖNT!

https://www.ica.se/artikel/grona-vardagsratter

EN av mina egna favoriter:

Några exempel på cirka 500 gram frukt och grönt:

  • 1 blodapelsin, 1 äpple, 1 morot, 1 dl blåbär och en näve broccoli
  • 1 kiwi, 1 banan, 1 morot, några sparrisar och krossade tomater i en köttfärssås
  • 1 banan, vegetariska biffar på linser, 1 liten palsternacka, 1 dl gröna ärtor och ett äpple

Jag hoppas ni är många som vet/ser hur bra man kan äta och att kunna äta nyttigare framöver. Det kommer att bli svårt med maten men man får ‘preppa’ så gott man kan.

JESUS och LIVET.. hur det än ser ut är.. Into Place…

-Det sker mycket i världen och i människors liv, -inte alltid är det av glädje man vaknar till en ny dag, MEN då menar jag att GUD ÄR MIN GLÄDJE TROTS allt som kan ske! VI, frälsta, är satta som Guds budbärare om kärlek m m, fast vi kanske inte alltid orkar som vi borde. Jag vet. …….. Det sker mycket nu som vi inte alltid gillar och sedan blir det tyvärr värre, jodå, så är det ju, men sedan kommer ju JESUS på skyarna! HÄRLIGT och UNDERBART! Så vi måste stå ut ett tag till i vedermöda och annat… TACKA JESUS för varje stund du får tillsammans med HONOM, och Du som inte vill tro måste nog börja fundera rejält på hur det är i världen och vad JESUS och hans ord säger. ORDEN är till ALLA människor och bör SYNAS REJÄLT NU!

Vad är kärlek? Se och hör video, Konrad Nyström, Plus VIDEO om KAOSET som står för dörren! The Pope…

Med Konrad Nyström. Så många människor idag söker och längtar efter kärlek, men den är ofta kortlivad och osann. Men finns då den där stora, äkta, sanna och bestående kärleken någonstans, och går den att finna? Svaret är ja, men bara hos Jesus Kristus, ingen annanstans. Om du hellre vill läsa kan du klicka här: https://jesuskristusallena.se/2019/03…

SE DENNA VIDEON NEDAN OCKSÅ, OM SKILLNADER PÅ KÄRLEK OCH FARLIGA KAOS SOM KOMMER FRAMÖVER I STOR SKALA!!

Maria:

Rättvisa, barmhärtighet och tro, vad är det? Det är sådant som är ord på papper men inte finns i alla människors hjärtan.

Guds vrede existerar idag också, men man bryr sig inte om det, för man ser honom inte. Man söker efter kärlek och vet inte att Gud är KÄRLEKEN! Om detta kan du läsa i Matteus kap 23. SÖK JESUS IDAG och missa inte målet.

/RÄDDA de döende, lyft dem som fallit, Ryck dem i kärlek från synd och från skam! Uppväck de sovande, uppsök de vilsna, Säg dem att frälsning de få hos Guds lamm! / Sång Fanny Crosby

Tankar från Fredrik,och info om denna tid i lögner… LORD JESUS means Heaven..

-Idag så läste jag att tack vare den ökade brottsligheten i Sverige så tvingas advokat-samfundet öka sina medlemmar till mer än 6000 på bara några år.
Från 3000 till 6000 år. Ofta med bristfällig kontroll.
-Så det som händer är att de riktar in sig på svaga, handikappade och lytta.
Sådana människor som har det svårt eller är extra utsatta.
I England så blev nyligen en kvinna dömd till fängelse för åsiktsbrott.
Regeringen i Sverige tyckte att detta var ett rimligt straff.
De ser alltså med god ton på laglösheten som sprider ut sig.
VÄL medvetna om att detta är brottsligt i sig själv.

Matthew 24:12 (Swedish) Och därigenom att laglösheten förökas, skall kärleken hos de flesta kallna.

Att den som håller honom borta och stången är anser jag lagen.
Inte den Helige Ande, Gud eller någon ängel utan helt enkelt lagen.
Man vet om att bryter man mot ständigt mot lagen skapar man detta.
Som en slags vampyrism inom samhället som bryter ner både onda och goda människor. Nu finns det inte något som kan hålla tillbaka den onde?
Jorden försmäktar helt enkelt.
Snart blir det nog bara advokater och jurister kvar som arbetar i Sverige.
Förutom då militär och sambandspersonal (JAS/Elektronisk övervakning).
Men det har jag redan beskrivit i detalj och ser med fasa på att just gårdagens nya militära bidrag till Ukraina (var ett löfte om JAS-plan till Ukraina).

Förutom ett fördubblat antal advokater med väldigt ung ålder och noll erfarenhet är det som jag anser ett Bibliskt förhållningssätt.
Laglöshet kräver ju ordning och reda?
-Så kontroll-samhället kommer att öka.
Jag har tidigare beskrivit QR-koder kopplat till vaccinationsstatus, och även om många inte tror mig så kommer detta införas i smyg överallt.
Dels av bekvämlighetsskäl, och dels av kontrollskäl.

Matthew 24:29 (Swedish) Men strax efter den tidens vedermöda skall solen förmörkas och månen upphöra att giva sitt sken, och stjärnorna skola falla ifrån himmelen, och himmelens makter skola bäva.

Då kommer alla människor säga sig ha en tro.
ALLA kommer säga att de trodde på Jesus när han kommer tillbaka.
Även de laglösa… /Av:Fredrik Eriksson

Maria svarar: Hej Fredrik! Tack för din kommentar, ja den stämmer ju verkligen med den krassa fula verklighet vi är i och vi tvingas att se på elakheterna och dåraktigheterna som väller fram över oss, på många fula vis. Detta som sker är ju bibliskt det också, det är ju tydligt vad Guds ord säger om ONDSKAN. Det är verkligen så att vi är i slutet på tiden, men tyvärr tänker inte alla på det sätt som en troende på Jesus gör.

Vi är i början på ondskans utbredning och hur ISKALLA människor FÅR LOV ATT BESTÄMMA om ännu mer felaktiga vägar som kommer att ta människors liv. De är bra på sådant, de som sätter den s k agendan. Hemskt! -JA när JESUS KOMMER då blir det annorlunda, och de som INTE trodde och INTE ville veta av honom, de kommer att få det hett.

Det är inte ok, det är inte bra, slutet väntar på oss alla, frågan är bara VAR man skall tillbringa den tiden som heter evighet!

BLI FRÄLSTA NI ALLA SOM INTE KÄNNER HERREN! HAN VILL RÄDDA ER !!!

Får vi tycka vad VI VILL? -Oklart framöver../Jag älskar Jesus, men det tycker man ju inte om att vi gör…


Du som läser nu – och jag som skriver- vi tycker antagligen olika i mycket. FÅR vi göra det? Eller måste ALLA TYCKA LIKADANT? Lyssna till videon som nämner att vi är under attack. Hmm ATTACK? Vad är det? Jo det är när vi framöver antagligen MÅSTE TYCKA SOM ALLA ANDRA och som vissa säger att vi ska/Måste tycka. Vi lever i ett fritt land säger man. Islam är bättre än kristendom? Det är att tycka antingen eller, men det är ju upp till var och en vilken tro man har. MEN GUD har sagt såhär: Var ÖPPEN med din tro och gå ut och tala om frälsning och om de tider som är och tala om HIMMEL och HELVETE och få människor att ta emot JESUS! JA och det är vi MÅNGA SOM vill göra och gör! Jesus är Herre.

KRISTENDOMEN är farlig, för den förändrar människor till att ta egna kloka beslut som varar FÖR EVIGT! Därför är den s k farlig för vissa och bäst för oss ALLA! Men det är inte ok att säga! För världen är mycket farlig nu! Den har tagit sig ton i och med att SATAN vill rycka undan fotfästet för ALLA genom att LURA människor ini spiritism, New Age, knepiga s k religioner, och allt du kan komma på som florerar ‘där ute’. Homosexualitet får man inte tycka illa om, UNDRAR DU PÅ ATT MAN KORSFÄSTE JESUS??? och andra? HAN Tyckte och tänkte annorlunda och VISSTE VARFÖR han gjorde det. Han var och är VÄGEN, SANNINGEN och LIVET…. Ärligheten…….. Är du sann?? Gör du någon upprörd? Talar du om JESUS i parti o minut? Är du tuff? I HAVE A FATHER, Song:

/Maria

Är ditt liv försäkrat hos JESUS?

Har du ditt liv försäkrat?

Vad har du för planer för framtiden? Ingenting
är ju mer säkert än att tiden fortsätter att gå. Vad som än
händer med oss, och vad som än händer i världen, så kommer
dagar, veckor, månader och år att fortsätta som vanligt.
Tiden tar inte slut. Och vi kan inte låta bli att följa med
när tiden går. Det gäller för oss att planera hur vi vill
ha det i framtiden.
Människor vill ha en god sjukvård och äldreomsorg så länge
de lever. Men hur går det sen? Hur de får det efter döden
måste ju vara miljoner gånger viktigare än all sjukvård och
äldreomsorg. Denna fråga, livets viktigaste fråga, den vill
människor inte ens tänka på. Hur tänker människor egentligen
inför döden? Det verkar som om de flesta tänker inte alls.
De för denna fråga framför sig genom hela livet utan att
bestämma sig. De har möjlighet att läsa Bibeln så mycket de
vill, men läser den inte. De lever hela sitt liv, kanske 70-80 år
eller mer, utan att ta itu med denna fråga, hur blir det när
de dör? Livets viktigaste fråga lämnar de åt slumpen.
 

Livförsäkringar tecknar de, ifall det skulle hända något. Men de
törs leva hela sitt liv utan någon försäkring för evigheten.
Livförsäkring är en felaktig benämning, för det är ju inte livet
som är försäkrat. Det är bara en ekonomisk försäkring och den
som dör får aldrig någon nytta av den. Den enda livförsäkring som
fungerar, är den frälsning som Gud ger genom Jesus Kristus.

Joh. 1:12-13. När detta liv på jorden tar slut så har vi ett
evigt liv i reserv.

Antingen finns det ett helvete, eller finns det inte. De som tror
att helvetet inte finns och anpassar sitt liv och tänkesätt efter
denna teori, de utsätter sig själva för en oerhört stor risk.
Tänk om det som står i Bibeln är sanning! Då finns det också ett
helvete. Ingen annan har varnat så mycket för helvetet som Jesus
har gjort. I 1917 års svenska Bibel står inte ordet helvete, men
det står om den eviga elden och ett evigt straff (Matt. 25:41, 46),
det brinnande Gehenna (Matt. 5:29-30) och den brinnande sjön
(Upp. 20:14-15). Den rike mannen som Jesus talar om i
Luk. 16:19-31, han säger att han pinas svårt i dessa lågor. Tänk att
han är kvar där än!

Många tror att när de dör så är allt slut. Därför är de helt
oförberedda på vad som händer när de dör. Det är inte alls slut.
Tiden bara fortsätter, och vi också. Antingen går man till himlen
eller till helvetet. Man får välja själv, men man måste bestämma
sig innan man dör. Sen är det för sent. Antingen tar man emot den
frälsning som Gud erbjuder genom Jesus Kristus och får förlåtelse
för alla sina synder, och får del av himmelens härlighet, eller
förkastar man Guds erbjudande och vill inte tro på hans ord, och
går till helvetet och får full vedergällning för alla synder.
De
flesta vill inte tro på Guds ord, och de går till helvetet.
Otron är roten till alla andra synder och hindrar människor att
ta emot Guds nåd till frälsning.

Många vill inte läsa om detta. De stöter det ifrån sig och vill
inte tänka på sådant. De menar att det ska nog ordna sig när de
ska dö. Men då lurar de sig själva. Det ordnar sig inte alls.
Tar man inte emot frälsningen genom Jesus Kristus medan man lever
här på jorden, så kan man inte räkna med att få något mer tillfälle
att göra det. Efter döden är det för sent.

Gud har erbjudit oss frälsningen som en fri gåva genom
Jesus Kristus, (Ef. 2:8-9) men folk vill inte tro på Jesus och
bli frälsta. När de dör så är de helt oförberedda och hamnar
i ett evigt helvete. Då är det för sent att ångra sig, för sent
att be Gud om nåd och frälsning.

Ett tecken på att det finns ett helvete är att folk pratar om
det ständigt och jämt. Överallt, på gator, på arbetsplatser och
i hemmen pratar folk om helvetet och djävulen. Om det inte finns
något helvete, varför håller de då på att prata om det?
Om djävulen bara vore en fantasifigur, då skulle de inte hålla
på och nämna honom vid namn i var och varannan mening.

/Allan Svenson/ lever inte längre..men han hade en härlig hemsida som jag har lånat en del material ifrån genom åren..

Guds kärlek till oss! Han saknar de ofrälsta hos sig

Guds kärlek tar oss igenom allt. Han är allt, han ger oss allt, han ser oss alltid, han älskar alla och önskar allas frälsning. Stormar det så finns han där, är det lugnt så finns han där också, för oss. Har du drömmar? Låt Gud visa den väg HAN vill att du ska gå, var i hans plan för dig i LIVET. Svårigheter, pina, prövningar…och glädjen i Gud. Djupt in i Guds kärlek. I tårar.

Allt med Honom
“Han som icke har skonat sin egen Son, utan utgivit honom för oss alla, huru skulle han kunna annat än också skänka oss allt med honom?” Rom 8: 32.

Ps 37:30

Den rättfärdiges mun
talar visdom, hans tunga säger det rätta.

Ps 49:4

Min mun skall tala visdom, mitt hjärtas tanke
skall vara förstånd.

JESAJA 40:29 
Han ger den trötte kraft och ökar den maktlöses styrka.

Ta emot Jesus

TRO PÅ HERREN JESUS SÅ BLIR DU FRÄLST!/Midnattsropet

PUBLICERAT AV WEBMASTER

Evangelium är det glada budskapet om Jesus Kristus, Guds son. Bibeln, Guds ord, utlovar evigt liv till alla som tror på Jesus. Från det ögonblick då vi i tro tar emot Jesus som Herre och Frälsare i våra liv så blir vi Guds barn. Enligt Jesu egna ord blir vi födda på nytt och medborgare i Guds rike. Utgångspunkten är att tro:

“Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv” (Joh 3:16).

Att ta emot Jesus är början på ett nytt liv. Det innebär inte att alla problem löser sig eller att livet blir en dans på rosor, men det är ett nytt liv med en helt ny mening. Man kan uttrycka det som Paulus skrev i ett av sina brev:

Om någon är i Kristus är han alltså en ny skapelse. Det gamla är förbi, något nytt har kommit. Och allt kommer från Gud, som har försonat oss med sig själv genom Kristus och gett oss försoningens tjänst. Gud var i Kristus och försonade världen med sig själv. Han tillräknade inte människorna deras överträdelser, och han har anförtrott oss försoningens ord (2 Kor 5:17-19).

Att vara försonad med Gud är stort. Synden som plågar människan försvinner i ett nu tack vare det Jesus gjorde för hela mänskligheten på Golgata kors. Oskyldig bar han allas vår synd, för att vi skulle få frid och gemenskap med Gud, vår Skapare. I ingen annan religion kan du finna att Gud själv gör sig till allas tjänare:

Han var till i Guds gestalt men räknade inte jämlikheten med Gud som segerbyte, utan utgav sig själv och tog en tjänares gestalt och blev människan lik. När han till det yttre hade blivit som en människa, ödmjukade han sig och blev lydig ända till döden – döden på korset (Fil 2:6-8).

Som en manifestation på att vi är nya skapelser får vi begrava den gamla människan genom dopet. Jesus själv sa: “Den som tror och blir döpt ska bli frälst.” Från bibelns tid kan vi läsa hur de som trodde lät döpa sig till Kristus:

De som tog emot hans ord döptes (Apg 2:41).

Men när de nu trodde på Filippus, som förkunnade evangeliet om Guds rike och Jesu Kristi namn, döptes de, både män och kvinnor (Apg 8:12).

När de nu färdades vägen fram kom de till ett vattendrag, och hovmannen sade: “Här finns vatten. Vad hindrar att jag blir döpt?” Filippus sade till honom: “Om du tror av hela ditt hjärta kan det ske.” Hovmannen svarade: “Jag tror att Jesus Kristus är Guds Son.” Han befallde att vagnen skulle stanna. Både Filippus och hovmannen gick ner i vattnet, och Filippus döpte honom (Apg 8:36-39).

Alla ni som blivit döpta till Kristus har iklätt er Kristus (Gal 3:27).

Ta emot Jesus i ditt liv. I inget annat namn finns frälsning, än i det namn som är över alla namn; Jesus Kristus.

/MIDNATTSROPET

Läs Peter Krabbe skriver nedan: Oligarkerna m m!

Söndagskrönika: Oligarkerna, Big business och Ukrainas jordbruksmark

Publicerat den  av I&M

Under de senaste åren har västländer, donatorer och institutioner gett massivt militärt och ekonomiskt stöd till Ukraina, som är den största mottagaren av amerikanskt utländskt bistånd. Det är första gången sedan Marshallplanen som ett europeiskt land innehar denna topplacering. I december 2022, mindre än ett år in i kriget, hade USA anslagit över 113 miljarder USD till Ukraina, inklusive 65 miljarder USD i militärt stöd, vilket är mer än hela budgeten för USA:s utrikesdepartement och USAID globalt (58 miljarder USD).

En av förklaringarna till att USA provocerade Ryssland till att invadera Ukraina är att de vill komma åt Rysslands fantastiska råvarutillgångar. Ryssland täcker en sjättedel av jordens landyta och det vore mycket bättre, anser USA, om det väldiga landet var uppstyckat i ett antal mindre, och därmed svagare, nationer. Krig är ett verktyg som ofta möblerar om den geopolitiska verkligheten.

När det gäller Ukraina brukar medierapporteringen främst handla om den materiella förstörelsen och om hur missiler dödar civila. Vad är värre, men i reguljära media inget stort ämne, är de tusentals soldater som dör varje dag, i ett krig som Ukraina trots stödet från USA, EU och Nato inte har möjlighet att vinna med mindre än ett tredje världskrig, kanske med kärnvapen. Rapporteringen finns men den är sparsam om det vid fronten pågående massdödandet av unga människor.

Däremot tar media aldrig upp vad som händer med Ukrainas jordbruksmark, som tillhör den bördigaste i världen och ibland kallas för Europas brödkorg. Landet har 41 miljoner hektar jordbruksmark, varav 33 miljoner hektar är odlingsbar – vilket motsvarar en tredjedel av all odlingsbar mark i EU.

I augusti 2023 presenterade amerikanska och oberoende The Oakland Institute en solid rapport med titeln “War and Theft: The Takeover of Ukraine’s Agricultural Land.” Det finns två länkar, dels till en sammanfattning,

https://www.oaklandinstitute.org/new-report-take-over-ukrainian-agricultural-land

dels till rapporten i sin helhet.

https://www.oaklandinstitute.org/sites/oaklandinstitute.org/files/takeover-ukraine-agricultural-land.pdf

Rapporten identifierar de intressen som kontrollerar Ukrainas jordbruksmark och presenterar en analys av markägandet i landet. Detta inkluderar den mycket kontroversiella markreform som ägde rum 2021, som en del av det strukturanpassningsprogram som initierades av västerländska finansinstitut, efter installationen av den västorienterade regeringen efter Maidan-kuppen 2014.

Skapandet av en marknad för jordbruksmark gynnar oligarker och stora jordbruksföretag. Småbrukare har, på grund av landets utbredda korruption och svaga rättsstat, få möjligheter att hävda sina rättigheter i den ökande konkurrensen från jordbruksföretag. UkraineInvest, det statliga organ som skapats för att locka utländska investeringar, marknadsför Ukraina som landet med jordbruksmöjligheter, billig arbetskraft och billig markhyra.
Fortsätt läsa →

/ AV: PETER KRABBE

/

TRO. Har man TRO och KUNSKAP så att det räcker NU och FRAMÖVER?

Ja det märks att det inte är så populärt att vara en troende på Gud/Jesus. Det är verkligen en röd flagga uppe då vi märks, och inte blir accepterade. Det kommer att bli mycket jobbigt framöver. På många av ‘nätets’ sidor är det avsky och fula ord och mer än så. Så säger ju bibeln att det skall bli, Guds ord att det ska vara i dessa tider som är början till alltets slut. Popularitet är inte det en kristen söker, nej, vi söker JESUS och hans närvaro i våra liv så att vi kan vara användbara och trogna de som vill ha hjälp av oss att finna rätt väg. Ja, vad är då vår tro, den som stör andra så? Överlåtelse.

/LIVSVIKTIGT ATT HA EN TRO SOM BÄR ÄNDA HEM

Maria: –Nej det är inte LÄTT att vara en kristen. Den som är helt överlåten Jesus Kristus och vet att det inte kommer någon mega-väckelse eller VÄRLDSVID väckelse den har förstått evangeliet och bibeln som sådan, Guds ord.
Gud varnar oss för förföljelse och nöd och strid och pina och plåga/plågor. Skulle du orka att bli slagen och torterad? Nej troligen inte- men så har det varit i alla tider- för dem som tror!
Ändå får man höra och läsa om denna/dessa världsvida väckelse/r som snart skall komma. Det tror de flesta på, och jag trodde också det en gång då jag inte förstod skillnaden på väckelse och väckelse, d v s vakenhet. Gör du?

Vad betyder det att bli utvald?

Att bli utvald är att tacka ja till inbjudan och göra det som krävs: att ge upp allt i denna värld (Luk 9:23-24; Luk 14:26). Alltså att säga “Ja!” till kallelsen och därefter följa upp med ett trofast lärjungaliv. Gud kallar oss, men de som är utvalda är de som tackar ja till inbjudan och dess villkor av hela hjärtat.

Varför är det så få som väljs ut?

För att det inte är många som vill betala priset! Jesus säger en annan gång att porten är trång, och vägen är smal som leder till livet. Därför väljer så få att vandra denna väg (Matt 7:13-14). Orsaken till att det är svårt är att vi måste ge upp allt i denna värld. Vår egoism, våra egna idéer, åsikter, tankar och känslor, vår egen vilja, våra egna önskemål. Detta gör vi för att vara helt lydig mot Mästarens ledarskap.

För att bli utvald måste du visa att du verkligen vill ha detta liv av hela ditt hjärta. Man kan inte behålla lite grann av världen, för förhållanden, för att söka sitt eget, o s v. Det är 100 % lydnad mot Jesus; 100 % trofasthet.  /Aktiv kristendom